Quantcast
Τις εξαγωγές ενισχύει η «Παπαστράτος» με την ολοκλήρωση επένδυσης ύψους 25 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Τις εξαγωγές ενισχύει η «Παπαστράτος» με την ολοκλήρωση επένδυσης ύψους 25 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Παπαστράτος στην Ελλάδα αλλά και την κάλυψη των εξαγωγικών αναγκών της Philip Morris International αποτελεί η νέα επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Όπως αναφέρθηκε από την πλευρά της διοίκησης κατά τη διάρκεια συνάντησης χθες με δημοσιογράφους, η εγκατάσταση επτά νέων γραμμών παραγωγής και μίας νέας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας καπνού, που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2015, θα επιτρέψει τη μεταφορά παραγωγής στην Ελλάδα και θα μετατρέψει το εργοστάσιο της Παπαστράτος σε εξαγωγικό κέντρο, με το 60% της παραγωγής να κατευθύνεται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν οι εξαγωγές της εταιρείας είναι εξασφαλισμένες καθώς έχει συμφωνηθεί να απορροφούνται από θυγατρικές της Philip Morris ενώ οι νέες επενδύσεις χρηματοδοτούνται πλήρως από τον μητρικό όμιλο.

Η εταιρεία συνεχίζει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα υλοποιώντας επενδύσεις, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Παπαστράτος ΑΒΕΣ Νικήτας Θεοφιλόπουλος, ενώ κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν προχώρησε σε μειώσεις μισθών ούτε προσωπικού.

Ο κ. Θεοφιλόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας, τονίζοντας ότι η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη και οι διαπραγματεύσεις κρίσιμες.

Η οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, έχει επηρεάσει σημαντικά τον κλάδο ενώ σοβαρό πρόβλημα συνεχίζει να αποτελεί η υπερφορολόγηση καπνικών προϊόντων (7 αυξήσεις σε 5 χρόνια με την φορολογία να πλησιάζει το 90% της τιμής) και το παράνομο εμπόριο καπνού.

Παράλληλα, ο κ. Θεοφιλόπουλος υποστήριξε ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει τον κλάδο καθώς επίσης και η υπέρμετρη φορολογία ενώ εκτίμησε ότι ο κλάδος δεν αντέχει άλλη φορολογική επιβάρυνση.

Αναφορικά με το θέμα του λαθρεμπορίου, τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη που είπε ότι θα πατάξει το λαθρεμπόριο στα τσιγάρα και αυτό σημαίνει ότι έχει βάλει το θέμα στην αντζέντα.

Παράλληλα τόνισε ότι το κράτος σε ετήσια βάση έχει απώλειες φορολογικών εσόδων ύψους 800 εκατ. ευρώ από το λαθρεμπόριο τσιγάρων και του χύμα καπνού.

Η Παπαστράτος ολοκλήρωσε την περυσινή χρονιά με αύξηση πωλήσεων και βελτίωση τελικών αποτελεσμάτων.

Όπως αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της κρίσης ενίσχυσε το μερίδιό της. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 800 εργαζόμενους ενώ απορροφά πάνω από το 50% της εγχώριας παραγωγής σε καπνά ανατολικού τύπου.

 

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.