Quantcast
Ελλάκτωρ: Νέες διευκρινίσεις με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο - enikonomia.gr
share

Ελλάκτωρ: Νέες διευκρινίσεις με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο

δημοσιεύτηκε:

Νέες διευκρινίσεις στις αναφορές Καλλιτσάντση δίνει με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο η Ελλάκτωρ.

Οπως αναφέρει η εταιρία:

Σε συνέχεια της από 26.06.2018 Ανακοίνωσης-Σχολιασμού Δημοσιεύματος της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ (η «Εταιρεία»), μέσω της οποίας απαντάμε στην ανοικτή επιστολή του κ. Α. Καλλιτσάντση προς του μετόχους της Εταιρείας με τίτλο «Πρωτοφανείς προσπάθειες παραπλάνησης των Μετόχων», και σε απάντηση της με αριθμ. Πρωτ. 2155/26.06.2018 επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

1. Ως προς τον ισχυρισμό ότι στο έγγραφο της Εταιρείας που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της με τίτλο «Παρουσίαση προς τους Μετόχους. Αναδιοργάνωση Ομίλου-Ενημέρωση» (η «Παρουσίαση») και συγκεκριμένα: «στη διαφάνεια 21, το περιθώριο λειτουργικού κέρδους του Ομίλου ΑΚΤΩΡ εμφανίζεται το 2017 ως 1,4%» επιβεβαιώνουμε ότι το περιθώριο Κατασκευής της Παρουσίασης προκύπτει απευθείας από τη Δημοσιευμένη Ετήσια Οικονομική Έκθεση για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017 της Εταιρείας.

Αναλυτικά ο υπολογισμός με παραπομπές στις σελίδες της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης (η «Έκθεση») είναι ο εξής:

Επισημαίνεται ότι το Αποτέλεσμα προ φόρων μετά από προσαρμογές του παραπάνω πίνακα αναφέρεται και στη σελίδα 3 των Δημοσιευμένων Οικονομικών Καταστάσεων 31.12.2017 του Ομίλου ΑΚΤΩΡ (ποσό ευρώ 21,7 εκατ.).

2. Ως προς τον ισχυρισμό ότι στη «στη σελίδα 12 του εγγράφου, η Απόδοση Απασχολουμένων Κεφαλαίων της Κατασκευής εμφανίζεται το 2017 ως 6,7%», επιβεβαιώνουμε ότι η Απόδοση Απασχολουμένων Κεφαλαίων (ROCE*) της Κατασκευής για το 2017, όπως εμφανίζεται στην Παρουσίαση, και με ρητή αναφορά «ROCE= (ΕΒΙΤ – Φόροι) / (Καθαρός Δανεισμός + Ίδια Κεφάλαια), προκύπτει από τα δημοσιευμένα οικονομικά μεγέθη για τον Τομέα Κατασκευής ως εξής:

Επισημαίνεται ότι το Αποτέλεσμα εκμετάλλευσης μετά από προσαρμογές του παραπάνω πίνακα αναφέρεται και στη σελίδα 3 των Δημοσιευμένων Οικονομικών Καταστάσεων 31.12.2017 του Ομίλου ΑΚΤΩΡ (ποσό ευρώ 33,3 εκατ.).

Επίσης, το Σύνολο του Καθαρού Δανεισμού που εμφανίζεται στη σελίδα 7 της Ετήσιας Οικονομικής έκθεσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ποσού ευρώ 738,3 εκατ. αναφέρεται και στη σελίδα 29 της Παρουσίασης Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Μάιος 2018 (από την ιστοσελίδα της Εταιρείας) από όπου αντλήθηκε ο καθαρός δανεισμός του τομέα της Κατασκευής που χρησιμοποιήθηκε στον παραπάνω υπολογισμό.

3. Στο πλαίσιο του έργου Αναδιοργάνωσης του Ομίλου Ελλάκτωρ, όπως αυτό αναλύεται διεξοδικά στην Παρουσίαση, και που περιλαμβάνει – ανάλυση της στρατηγικής του Ομίλου – αναδιοργάνωση και βελτίωση εσωτερικών συστημάτων και διαδικασιών (με εφαρμογή τυποποιημένων συστημάτων αναφορών και διαχείρισης κινδύνου) προσδιορίζονται κύριοι δείκτες απόδοσης (KPIs) ανά επίπεδο, ως μηχανισμοί ελέγχου για την υποστήριξη της διακυβέρνησης του Ομίλου.

Οι άνωθεν Κύριοι Δείκτες Απόδοσης αποτελούν επιπρόσθετους Εναλλακτικούς Δείκτες Μέτρησης Απόδοσης (ΕΔΜΑ) της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, προσφέροντας περισσότερη συναφή πληροφόρηση σχετικά με τη χρηματοοικονομική επίδοση, και θα παρουσιάζονται σε κάθε ημερομηνία αναφοράς.

Η παρούσα δημοσιοποιείται κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καταλήγει η ανακοίνωση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.