Quantcast
Ολοκληρώθηκε η πώληση της CYTA Hellas στη Vodafone Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Ολοκληρώθηκε η πώληση της CYTA Hellas στη Vodafone Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) ανακοίνωσε ότι σήμερα ολοκληρώθηκε η επενδυτική διαδικασία για τη Cyta Hellas, με τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της στη Vodafone Ελλάδας.

Το συνολικό ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε 118,1 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑΤΗΚ, η πράξη αυτή αποτελεί την κατάληξη μιας επενδυτικής διαδικασίας διεθνούς διαγωνισμού, η οποία ήταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, με την αξιοποίηση των υπηρεσιών έγκυρων οίκων διεθνούς εμβέλειας για παροχή χρηματοοικονομικών, νομικών και στρατηγικών συμβουλών.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, η πρόεδρος της Cyta, Ρένα Ρουβιθά- Πάνου, εξέφρασε την ικανοποίηση του Οργανισμού για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι «προσθέτει αξία στα όσα πέτυχε η Cyta Hellas και οι άνθρωποί της στην ελληνική αγορά».

Επίσης ανέφερε ότι η ΑΤΗΚ μπορεί πλέον να αξιοποιήσει πρόσθετους πόρους και να προσηλωθεί στην ανάπτυξη των κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών με την εισαγωγή τεχνολογιών αιχμής, όπως η αναβάθμιση του Δικτύου Κινητής Τηλεφωνίας Νέας Γενιάς και η ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.