Quantcast
Παπαστράτος: Κέρδη προ φόρων 251,28 εκατ. ευρώ το 2017 - enikonomia.gr
share

Παπαστράτος: Κέρδη προ φόρων 251,28 εκατ. ευρώ το 2017

δημοσιεύτηκε:

Καθαρά κέρδη προ φόρων 251,28 εκατ. ευρώ για το 2017 σε σχέση με 27,14 εκατ. ευρώ το 2016, ανακοίνωσε η «Παπαστράτος».

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε μείωση του καθαρού κύκλου εργασιών στα 262,83 εκατ. ευρώ έναντι 291,63 εκατ. ευρώ το 2016

«Το 2017 υπήρξε μια χρονιά – σταθμός για την “Παπαστράτος”. Μετά την ανακοίνωση της επένδυσης των 300 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου μας στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS, περάσαμε σε μια περίοδο πλήρους μετασχηματισμού στην εταιρεία.

Μέσα σε αυτό το διάστημα αντικαταστήσαμε σταδιακά όλες τις γραμμές παραγωγής συμβατικών τσιγάρων, με νέες οι οποίες τέθηκαν σε λειτουργία τους πρώτους μήνες του 2018. Ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, δίνοντάς μας την ευκαιρία να επανέλθουμε σταδιακά σε υψηλά επίπεδα παραγωγικής και εξαγωγικής δραστηριότητας» δήλωσε ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η σταδιακή απόσυρση των παλαιών τσιγαροποιητικών μηχανών και η αντικατάστασή τους από τις νέες μηχανές παραγωγής των ράβδων καπνού είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγική ικανότητα το δεύτερο εξάμηνο του 2017, κάτι που οδήγησε στην ελαφρά μείωση του κύκλου εργασιών της εταιρείας. Ταυτόχρονα, η αύξηση των καθαρών προ φόρων κερδών οφείλεται στην πώληση ποσοστού από τη συμμετοχή της «Παπαστράτος» στη ρωσική εταιρεία Philip Morris Sales & Marketing έναντι τιμήματος 240,37 εκατ. ευρώ σε συνδεδεμένη εταιρεία.

Το κέρδος από τη συγκεκριμένη πώληση ανήλθε σε 206,37 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνεται στην κατάσταση αποτελεσμάτων της εταιρείας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.