Quantcast
Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η πώληση της θυγατρικής της στην Αλβανία - enikonomia.gr
share

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η πώληση της θυγατρικής της στην Αλβανία

δημοσιεύτηκε:

Την ολοκλήρωση της πώλησης της συμμετοχής της (99.83%) στη θυγατρική της στην Αλβανία, Tirana Bank Sh.A., στην BalfinSh.p.k. και την Komercijalna Banka AD, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, αφού έλαβε τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές στην Αλβανία, συμπεριλαμβανομένης και της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας καθώς και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.  

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής διαμορφώθηκε σε 57,3 εκατ. ευρώ με θετική επίπτωση στα κεφάλαια του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων με ημερομηνία αναφοράς 30.09.2018, η συγκεκριμένη συναλλαγή αυξάνει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων Κατηγορίας 1 (CET-1) κατά 11 μονάδες βάσης, μέσω της απελευθέρωσης συνολικού ύψους 0.4 δισ. ευρώ σταθμισμένου έναντι κινδύνων ενεργητικού (Risk Weighted Assets).

Η UniCredit Group ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Πειραιώς στη συναλλαγή. Η Norton RoseFulbright ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Boga & Associates ενήργησε ως τοπικός νομικός σύμβουλος της Πειραιώς στη συναλλαγή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.