Quantcast
Telecoms: Συγχωνεύονται στην Ευρώπη για να αντέξουν τον ανταγωνισμό - enikonomia.gr
share

Telecoms: Συγχωνεύονται στην Ευρώπη για να αντέξουν τον ανταγωνισμό

δημοσιεύτηκε:

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Ευρώπης βρίσκονται σε αποστολή να δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακας, μέσα από συγχωνεύσεις, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. 

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στην περιοχή επιδίδονται σε κεραυνοβόλες συμφωνίες τους τελευταίους 18 μήνες, με τις βρετανικές, γαλλικές, ισπανικές και εταιρείες άλλων χωρών να αναζητούν τον επιμερισμό του αυξανόμενου κόστους τους, καθώς τα έσοδα κλυδωνίζονται. 

Ορισμένα ανώτατα στελέχη φοβούνται ότι αν οι ανταγωνίστριες εταιρείες μίας χώρας δεν ενώσουν τις δυνάμεις τους, κινδυνεύουν να γίνουν θήραμα μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου από το εξωτερικό. 

Ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος δυσκολεύεται, καθώς αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από νεοεισερχόμενες εταιρείες χαμηλού κόστους. Αντανακλώντας την πίεση αυτή, ο όγκος των συμφωνιών εξαγορών και συγχωνεύσεων στην ευρωπαική αγορά έχει φθάσει ήδη σχεδόν 67 δισ. δολάρια φέτος, που είναι το υψηλότερο ποσό από το 2000, σύμφωνα με την εταιρεία Dealogic.

Στη Βρετανία, ο πάροχος ευρζωνικής τηλεφωνίας BT Group, συμφώνησε φέτος την εξαγορά της μεταγλύτερης κινητής εταιρείας στη χώρα, της ΕΕ, και η Hutchison Whampoa του Χονγκ Κονγκ συμφώνησε στην εξαγορά της εταιρείας κινητής O2 από την ισπανική εταιρεία Telefónica έναντι του ποσού των 32,81 δισ. δολαρίων. 

Πηγή: Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.