Quantcast
Τίτλοι τέλους για την PITSOS στην Ελλάδα: Έσβησαν οι μηχανές του εργοστασίου έπειτα από 156 χρόνια - enikonomia.gr
share

Τίτλοι τέλους για την PITSOS στην Ελλάδα: Έσβησαν οι μηχανές του εργοστασίου έπειτα από 156 χρόνια

δημοσιεύτηκε:

Τίτλοι τέλους μπήκαν για μία από τις πιο ιστορικές ελληνικές εταιρείες, την Pitsos, η οποία παύει οριστικά την παραγωγική της διαδικασία στην Ελλάδα. Μετά από 156 χρόνια, η γερμανική εταιρεία Bosch Siemens Hausegerate (BSH) μεταφέρει οριστικά την παραγωγή της σε άλλη χώρα.

Επιστολή εργαζομένων της PITSOS στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Πίτσος, οι εργαζόμενοι της εταιρείας έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. “Άφησαν στην τύχη τους τους εργαζομένους καθώς η μηδενική άσκηση πίεσης από τις Κυβερνήσεις για να υλοποιηθεί η συμφωνία των 60 εκατ. ευρώ και 700 θέσεων εργασίας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Siemens και της Ελληνικής Κυβέρνησης και δεν υλοποιήθηκε ποτέ (αφορούσε την Πίτσος)” αναφέρουν στην επιστολή τους.
Οι εργαζόμενοι ζητούν εμμέσως συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη για διευκρινήσεις επί του θέματος με στοιχεία και αποδείξεις. Επίσης καλούν τον πρωθυπουργό “έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή να κρατηθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες. Ζητούμε να αναλάβετε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα αποτρέψει την τραγική κατάσταση για τους εργαζόμενους της ΠΙΤΣΟΣ”.
“Είναι στα χέρια της κυβέρνησης να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της κυβέρνησης σας για επενδύσεις και ανάπτυξη. Οι εργαζόμενοι στηρίζουμε κάθε επενδυτική πρόταση για παραμονή του εργοστασίου και διατήρηση των θέσεων εργασίας”, καταλήγει η επιστολή.

Η ιστορία της PITSOS

1865: Το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα
Η επιθυμία μας να σας ικανοποιούμε παίρνει υπόσταση και γεννά την εταιρεία μας, ΠΙΤΣΟΣ Α.Ε. από την ομώνυμη οικογένεια, με σκοπό την παραγωγή μικρών οικιακών συσκευών και συσκευών πετρελαίου. Ένα όνειρο ζωής, μια επιθυμία που γίνεται ευχαρίστησή μας.

1940: Έχουμε τη λύση για τις καθημερινές συνήθειες
Εγγυόμαστε για την ποιότητα των προϊόντων μας. Δημιουργούμε και παράγουμε οικιακές συσκευές ώστε να κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη. Με τις γκαζιέρες ΠΙΤΣΟΣ, το μαγείρεμα και το ζέσταμα γίνονται απλή υπόθεση, και είναι μόνο η αρχή.
1952: Κάνουμε τα πράγματα απλά
Βελτιώνουμε τις γκαζιέρες μας και είμαστε ένα βήμα μπροστά από την εποχή μας. Προβλέπουμε και κατανοούμε κάθε ανάγκη που ενδέχεται να προκύψει στο ελληνικό νοικοκυριό.
1959: Ένα βήμα μπροστά, για κάθε ανάγκη
Οι ανάγκες σας, προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό φροντίζουμε κάθε αρχή και κάθε νέο ξεκίνημά μας να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σας. Εγκαινιάζουμε το νέο εργοστάσιο ΠΙΤΣΟΣ στην περιοχή του Ρέντη και ξεκινάει η παραγωγή ψυγείων και θερμαστρών πετρελαίου.
1960: Πηγή δροσιάς στο χώρο της κουζίνας
Τα ψυγεία ΠΙΤΣΟΣ είναι εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία της εποχής τους. Κρύο και δροσιστικό νερό στη στιγμή. Τα μεταλλικά μας ψυγεία φέρνουν την ιδανική ψύξη και διατηρούν τη φρεσκάδα των τροφίμων σας.

1963: Ένα παγωμένο όνειρο στην κουζίνα σας
Τα προϊόντα μας είναι αυτό που έχετε ονειρευτεί. Είναι ό,τι ζητάτε για το σπίτι των ονείρων σας. Βελτιώνουμε την τεχνολογία μας σε κάθε προϊόν ψύξης για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
1965: Εξοπλίζουμε κάθε σπίτι
Μπαίνουμε για τα καλά στο νοικοκυριό κάθε σπιτιού και βρίσκουμε τη θέση μας στον κατάλληλο χώρο. Προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις για το μαγείρεμα, το πλύσιμο και τη θέρμανση κάθε κατοικίας. Γιατί όλα είναι ΠΙΤΣΟΣ. Και η ΠΙΤΣΟΣ είναι σπίτι.

1968: Επεκτεινόμαστε για να σας φροντίζουμε ακόμα περισσότερο
Η ΠΙΤΣΟΣ μπαίνει στο νοικοκυριό αλλά και στο σπίτι της ελληνικής οικογένειας με την κατασκευή ασπρόμαυρων τηλεοράσεων. Ψυχαγωγία και φροντίδα από την εταιρεία που ξέρει να προσφέρει το καλύτερο.

1971: Όλα εύκολα ακόμη και εξ’ αποστάσεως
Η ΠΙΤΣΟΣ φέρνει την επανάσταση στην ψυχαγωγία και…την άνεση. Οι τηλεοράσεις μας με το ειδικό τηλεχειριστήριο σας λύνουν τα χέρια και προσφέρουν απίστευτη απόδοση εικόνας και εναλλαγή καναλιών από την άνεση του καναπέ σου, χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείς.

1974: Μία συνεργασία. Μία ευκαιρία βελτίωσης
Το 1974 αποτελεί σταθμός για την ιστορία της ΠΙΤΣΟΣ καθώς είναι η ημερομηνία που σηματοδοτεί την έναρξη συνεργασίας με τη Siemens Α.Ε.
1977: Ένας νέος δρόμος με πολλές δυνατότητες
Εξαγορά της ΠΙΤΣΟΣ από την BOSCH – SIEMENS HAUSGERATE GmbH και τη SIEMENS A.E. HELLAS. Το μέλλον προβλέπεται ευοίωνο και μία νέα εποχή ξεκινά για την ιστορία και το όνομα της ΠΙΤΣΟΣ.
1978: Ευρωπαϊκή ποιότητα και Ελληνικές τιμές
Κλίμα ευρωπαϊκό έρχεται και κυριαρχεί στην κουζίνα με τις εξελιγμένες Ευρωσυσκευές ΠΙΤΣΟΣ. Συνώνυμες της εγγύησης, της σιγουριάς και της ποιότητας. Γιατί ΠΙΤΣΟΣ σημαίνει εμπιστοσύνη στις οικιακές συσκευές.
1986: Επεκτείνουμε τα κανάλια διανομής μας
Με την εγγύηση ποιότητας, αξιοπιστίας και τεχνικής αρτιότητας της Robert Bosch, είμαστε σίγουροι για τη συνεργασία μας και τη διανομή των οικιακών συσκευών μας στην Ελλάδα.
1989: No Frost για ακόμα πιο σπάνια απόψυξη
Δίνουμε πάντα βάση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες για να πετυχαίνουμε ακόμα καλύτερη απόδοση. No Frost: η καινοτομία στα ψυγεία που κάνει την απόψυξη παρελθόν.
1990: Η εξέλιξη στην κουζίνα έχει μία λέξη: ΠΙΤΣΟΣ
Φροντίζουμε να κάνουμε το μαγείρεμα ακόμα πιο εύκολη υπόθεση για την εξοικονόμηση χρόνου και την απόλαυση μοναδικών οικογενειακών στιγμών. Λανσάρουμε τις νέες κουζίνες POP.

1992: Φέρνουμε το ψυγείο του αύριο, σήμερα
Δεν επαναπαυόμαστε ποτέ και προσπαθούμε πάντα να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και την καλύτερη συντήρηση για τα τρόφιμα. Οι νέοι ψυγειοκαταψύκτες μας είναι η ιδανική λύση για μακράς διάρκειας αποθήκευση τροφίμων. Και συνεχίζουμε με τα ψυγεία No Frost Combi και Top Freezer με τεχνολογία λειτουργίας Static + No Frost.
1993: Προσπαθούμε για το καλύτερο με σκοπό να προσφέρουμε το άριστο
Τα προϊόντα μας εξελίσσονται και βελτιώνονται για τη μέγιστη απόδοση και την κορυφαία ποιότητα. Λανσάρουμε τη νέα σειρά MEDITERRANEE, επέκταση της γκάμας Top Freezer.
1994: Φροντίζουμε και το περιβάλλον
Τα ψυγεία μας είναι απολύτως φιλικά προς το περιβάλλον, αφού διακόπτουμε τη χρήση χλωροφθορανθράκων (CFCs) στην παραγωγή τους. Ένα ζεστό νοικοκυριό Πίτσος και στις Σκανδιναβικές χώρες, καθώς ξεκινάμε την εξαγωγή κουζινών και εκεί.
1996: BSP A.B.E.
Mία νέα εποχή στην καινοτομία Μετονομάζουμε την εταιρεία σε BSP A.B.E και προσφέρουμε ό,τι πιο καινοτόμο και τεχνολογικά εξελιγμένο, με συνέπεια και φροντίδα για το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, σηματοδοτούμε την έναρξη της παραγωγής ψυγείων με χρήση καθαρών υδρογονανθράκων (R600) και τη μαζική παραγωγή των 50 cm Table Top Refrigerators. Επειδή γνωρίζουμε και θέλουμε να ικανοποιούμε πάντα την ανάγκη του καταναλωτή μας, πραγματοποιούμε το λανσάρισμα των νέων μονόπορτων ψυγείων μικρού μεγέθους και των κουζινών με φούρνους πυρολυτικού αυτοκαθαρισμού.

1997: Κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη
Οι οικιακές συσκευές μας σε compact μέγεθος κάνουν τα πάντα πιο εύκολα. Μικρές σε μέγεθος, εξοικονομούν χώρο, χωρίς να χάνουν σε απόδοση. Καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας τα Table Top Freezers 50 cm που μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στο τραπέζι για απόλυτη ευκολία.
1998: Μοντέρνος σχεδιασμός: ταιριάζει σε κάθε σπίτι
Οι νέες μας σειρές κουζινών C.IC. σε σχέδιο soft-line και τα νέα ψυγεία Bottom Freezer σε σχέδιο Bombee ομορφαίνουν το χώρο της κουζίνας και ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε στιλ και σε κάθε σπίτι.
1999: Εξέλιξη και βελτίωση
Αναβαθμίζουμε, βελτιώνουμε και προσαρμόζουμε τα προϊόντα μας σε κάθε ανάγκη. Προσφέρουμε απίστευτη ψύξη με τα νέα Bottom Freezers 60 cm σε σχέδιο Bombee εξοπλισμένα με multi air-flow για καλύτερη ψύξη και τον νέο ψυγειοκαταψύκτη 60 cm KCL με συρτάρι συντήρησης σε θερμοκρασίες από 0°C έως + 3°C για την ιδανική ψύξη.
2000: Και συνεχίζουμε
Με την παραγωγή ψυγειοκαταψυκτών με Vita Control, Multi Air Flow και με υψηλή ενεργειακή κλάση Α κρατάμε και διατηρούμε τα τρόφιμα φρέσκα για ακόμα περισσότερο χρονικό διάστημα.
2002: BSH Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε.
Μετονομασία της εταιρείας σε BSH Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε. Εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή με την υπόσχεση να βελτιωνόμαστε διαρκώς και να προσφέρουμε το καλύτερο στον οικιακό εξοπλισμό.
2005: 140 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο των οικιακών συσκευών
Συμπληρώνουμε 140 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας ΠΙΤΣΟΣ Α.Ε. Στόχος μας να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες και προϊόντα.
2006 – 2007: Είμαστε ειδικοί για κάθε γωνιά του νοικοκυριού
Ξεκινάμε την παραγωγή της νέας σειράς ελεύθερων κουζινών, δίπορτων ψυγείων και ψυγειοκαταψυκτών XFROST. Φροντίζουμε για ένα μοναδικό, λαχταριστό και υγιεινό γεύμα για όλη την οικογένεια.
2009: Δεν σταματάμε να βελτιωνόμαστε
Η νέα σειρά εντοιχιζόμενων κουζινών και φούρνων IC5 χωρούν με μεγάλη ευκολία ακόμα και στην πιο μικρή κουζίνα ενώ ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός ψυγείων και ψυγειοκαταψυκτών εναρμονίζεται απόλυτα με το σύγχρονο στυλ στο χώρο της κουζίνας.
2011: Η πρωτοπορία είναι μέρος του ονόματός μας
Η φροντίδα μας για το περιβάλλον συνεχίζεται με τις πρώτες κλιματικά ουδέτερες, ως προς τη χρήση, οικιακές συσκευές στην Ευρώπη. Η εγκυρότητά μας επισφραγίζεται από τον πρώτο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας.

2012 – 2013: Είμαστε δίπλα σε όποιον μας έχει ανάγκη
Η φροντίδα μας δεν κάνει διακρίσεις, είναι για όλους. Σε δύσκολους καιρούς υποστηρίζουμε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς με έλλειψη σε οικιακές συσκευές. Δημιουργούμε ένα κλίμα φροντίδας σε όλους ενώ παράλληλα φροντίζουμε και για το κλίμα-περιβάλλον με προωθητικές ενέργειες ειδικά για την ανακύκλωση των οικιακών συσκευών.
2015: Χρόνια Πολλά Pitsos
150 χρόνια Pitsos. 150 χρόνια Σπίτι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.