Quantcast
Θοδωρής Κυριακού: Κίνηση –ματ από τον ANTENNA με νέες επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Θοδωρής Κυριακού: Κίνηση –ματ από τον ANTENNA με νέες επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ εξαγοράζει 22 κανάλια και δύο ψηφιακές πλατφόρμες της Sony Pictures σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Την ισχυροποίηση της θέσης του ως ενός από τους πλέον δυναμικούς ομίλους media της Ευρώπης σηματοδοτεί η συμφωνία που σύναψε ο Ομιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για την εξαγορά όλων των καναλιών του πολυεθνικού κολοσσού Sony Pictures Television στην κεντρική και στην ανατολική Ευρώπη.

Με τo συγκεκριμένο deal, το οποίο έκανε ιδιαίτερη αίσθηση σε όλη τη Γηραιά Ηπειρο, ο διεθνής όμιλος αποκτά 22 κανάλια και δύο συνδρομητικές ψηφιακές πλατφόρμες (τύπου Netflix, ΟΤΤ) σε 12 χώρες, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία που διαγράφει εδώ και 30 χρόνια στον χώρο των media.

Η συμφωνία, που καλύπτει έναν πληθυσμό που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια, επιτρέπει στον Ομιλο ΑΝΤΕΝΝΑ να επεκτείνει περαιτέρω το αποτύπωμά του στο μιντιακό τοπίο της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης.

Τα νεοαποκτηθέντα κανάλια και οι υπηρεσίες on demand των AXN, Sony, Viasat έχουν 90% διείσδυση, με περισσότερους από 24 εκατομμύρια συνδρομητές σε Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Κροατία, Σερβία, Σλοβενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία και Μαυροβούνιο. Η επένδυση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής που έχει σχεδιαστεί εδώ και χρόνια και φέρει τη σφραγίδα του προέδρου του ΑΝΤΕΝΝΑ Θοδωρή Κυριακού, στοχεύοντας στην παγκόσμια επέκταση του Ομίλου, ως ενός ισχυρού μιντιακού οργανισμού που επιδιώκει να προσφέρει πάντα την καλύτερη ψυχαγωγία και την πιο αξιόπιστη ενημέρωση σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται.

Διευρύνει την παρουσία του

Τα 22 κανάλια, που περιλαμβάνουν τα ισχυρά brands των AXN και Viasat, έχουν μεγάλη απήχηση, με πιστούς φίλους στους οποίους προσφέρουν ένα συναρπαστικό μείγμα πρωτότυπων παραγωγών και διεθνών προγραμμάτων από μεγάλα studios, όπως Sony Pictures Entertainment, CBS, Warner Bros, NBC Universal, Disney και eOne. Ο Ομιλος ΑΝΤΕΝΝΑ θα εμπλουτίσει περαιτέρω το περιεχόμενό τους με ειδησεογραφικές και ψυχαγωγικές εκπομπές από διεθνή studio και εταιρείες παραγωγής που ανήκουν ή συνεργάζονται με τον ΑΝΤΕΝΝΑ, στοχεύοντας στην ανάπτυξη των καναλιών σε κάθε χώρα. Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη συμφωνία οι ψηφιακές πλατφόρμες τύπου Netflix θα επεκταθούν και στις χώρες που ήδη έχει παρουσία ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος στοχεύει επίσης στη διεθνή ανάδειξη των σειρών και εκπομπών των Ελλήνων δημιουργών, αφού θα έχουν πρόσβαση στα έργα τους άνω των 150 εκατομμυρίων τηλεθεατών. Ο Θ. Κυριακού, πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, δήλωσε: «Καθώς ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ συνεχίζει να

επενδύει στα media και σε περιεχόμενο παγκοσμίως, η περιοχή της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης παραμένει σημαντική για εμάς. Εχουμε επενδύσει σε αυτή την περιοχή για πάνω από 20 χρόνια, στοχεύοντας να προσφέρουμε την καλύτερη ψυχαγωγία και αξιόπιστη ενημέρωση στο κοινό της κάθε χώρας. Η επένδυση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ξεκλειδώνει ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης σε αυτές τις αγορές». Ο Adam Theiler, CEO Pay TV του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ B.V., δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω στον Oμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ την ομάδα της Sony Network στη Βαρσοβία, στη Βουδαπέστη και στο Βουκουρέστι. Μαζί θα ενισχύσουμε την προσπάθειά μας για να ψυχαγωγήσουμε όλους εκείνους που εμπιστεύονται το AXN και το Viasat και έτσι θα επιβεβαιώσουμε τη θέση μας ως του αγαπημένου συνεργάτη της τηλεόρασης αλλά και των διαφημιζόμενων που μοιράζονται το όραμά μας για ανάπτυξη της αγοράς της τηλεόρασης στην κεντρική και στην ανατολική Ευρώπη».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.