Quantcast
ΙΚΕΑ: Αύξηση 11% σημείωσαν οι πωλήσεις στο οκτάμηνο - enikonomia.gr
share

ΙΚΕΑ: Αύξηση 11% σημείωσαν οι πωλήσεις στο οκτάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Ο όμιλος ΙΚΕΑ, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία λιανικής πώλησης επίπλων, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να επεκτείνεται στις αναδυόμενες αγορές, καθώς τα έσοδα από την Κίνα και τη Ρωσία τροφοδότησαν την αύξηση κατά 11% των ετήσιων πωλήσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 31,9 δισεκ. ευρώ για την ετήσια χρήση έως τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η σουηδική εταιρία, με την αύξηση των εσόδων στην Κίνα να φθάνει σχεδόν το 20% και να ξεπερνά το 10% στη Ρωσία.

«Η Κίνα και η Ρωσία είναι στην κορυφή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΙΚΕΑ Πέτερ Άγκνεφιελ σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Bloomberg. «Μελλοντικά, δεν βλέπουμε να υπάρχουν πραγματικά μεγάλες ανησυχίες σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των πωλήσεων».

Ο όμιλος ΙΚΕΑ, που διαχειρίζεται την πλειονότητα των ομώνυμων καταστημάτων σε όλο τον κόσμο, στοχεύει σε πωλήσεις ύψους 50 δισεκ. ευρώ έως το 2020 καθώς ανοίγει νέα καταστήματα, επεκτείνει τις online πωλήσεις και ανανεώνει τις συλλογές του συχνότερα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η ΙΚΕΑ έχει αυτή τη στιγμή 18 καταστήματα στην Κίνα και 14 στη Ρωσία, ενώ παγκοσμίως έχει παρουσία σε 28 χώρες με 328 σημεία πώλησης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.