Quantcast
Η Παπαστράτος στηρίζει τις άστεγες μονογονεϊκές οικογένειες - enikonomia.gr
share

Η Παπαστράτος στηρίζει τις άστεγες μονογονεϊκές οικογένειες

δημοσιεύτηκε:

Η Παπαστράτος στηρίζει τις άστεγες μονογονεϊκές οικογένειες των οποίων η καθημερινότητα έχει επιδεινωθεί δραματικά από την κρίση.   

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Παπαστράτος ανέλαβε πλήρως για το 2ο εξάμηνο του 2015 το κόστος λειτουργίας του «Κέντρου Ημέρας» που λειτουργεί η ΜΚΟ «PRAKSIS» στο κέντρο της Αθήνας, όσον αφορά συγκεκριμένες  υπηρεσίες στοχευμένες να υποστηρίξουν την ιδιαίτερα ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα των άστεγων μονογονεϊκών οικογενειών.  

Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 80 άστεγες μητέρες και τα 120 παιδιά τους θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη δράση. Συγκεκριμένα, οι μητέρες και τα παιδιά τους έχουν τη δυνατότητα χρήσης λουτρού και πλυντηρίων, πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό, ανάπαυση και γεύμα (ρόφημα και δεκατιανό), καθώς και την ευκαιρία να κάνουν χρήση του διαδικτύου και του χώρου παιχνιδιού του Κέντρου Ημέρας. Επιπλέον, τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική στήριξη από το ιατρείο πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και πρόσβαση σε εξειδικευμένους κοινωνικούς επιστήμονες για ψυχολογική στήριξη. Παράλληλα, προσφέρονται υπηρεσίες ενημέρωσης και περαιτέρω συνδρομής με παραπομπές σε κοινωνικές υπηρεσίες και νοσοκομεία. Τέλος, παρέχεται συμβουλευτική για τη σύνταξη βιογραφικού και βοήθεια στην ανεύρεση εργασίας στους άστεγους γονείς με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά.

«Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία Παπαστράτος για την άμεση ανταπόκρισή της και για την ουσιαστική της στήριξη στο έργο μας και μάλιστα στη συγκεκριμένη οικονομική κοινωνική συγκυρία. Το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων της PRAKSIS, από τον Μάιο του 2012 έχει εξυπηρετήσει 6.500 άτομα σε πάνω από 150.000 επισκέψεις και έχει παράσχει υπηρεσίες υγιεινής, ιατρικής φροντίδας, κοινωνικής στήριξης και ψυχολογικής υποστήριξης σε συνανθρώπους μας οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την αστεγία και την αδυναμία να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό. Σε αυτούς τους πληθυσμούς ανήκουν και μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες παρουσιάζουν και μεγάλο βαθμό ευαλωτότητας. Αυτές τις οικογένειες έρχεται να συνεπικουρήσει η συνέργεια με την εταιρεία Παπαστράτος. Σε αυτή την ανθρώπινη περιπέτεια, σε αυτό το ταξίδι,  που εμείς ονομάζουμε Praksis ζωής και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας, καλωσορίζουμε ως συνταξιδιώτες και την εταιρεία Παπαστράτος!» δήλωσε ο κ. Τζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος της PRAKSIS.

Η κυρία Χριστίνα Ακουρή, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Παπαστράτος, δήλωσε σχετικά: «Στην Παπαστράτος, αισθανόμαστε ότι έχουμε καθήκον, τώρα περισσότερο από ποτέ, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη χώρα μας. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των άστεγων μονογονεϊκών οικογενειών, ο αριθμός των οποίων δυστυχώς αυξάνεται δραματικά. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες αξιόπιστων οργανώσεων, όπως είναι η ΜΚΟ PRAKSIS, που προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.