Quantcast
Ο όμιλος Fourlis συνεχίζει την ανάπτυξη και το κοινωνικό του έργο με τα ΙΚΕΑ - enikonomia.gr
share

Ο όμιλος Fourlis συνεχίζει την ανάπτυξη και το κοινωνικό του έργο με τα ΙΚΕΑ

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

  

Τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της Ελλάδας στηρίζει η IKEA του ομίλου Fourlis, μέσα από το πρόγραμμα “Σταθμοί Χαράς”, ενώ την ίδια στιγμή, ο όμιλος στοχεύει στην ενίσχυση της θέσης του στον τομέα λιανικής, ανοίγοντας καταστήματα Intersport, Athlete΄s Foot, DPAM και IKEA σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

Μέχρι σήμερα η ΙΚΕΑ έχει διαμορφώσει 25 σταθμούς και έχει διαθέσει προϊόντα αξίας 150.0000 ευρώ σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, δημιουργώντας μία καλύτερη καθημερινή ζωή για περισσότερα από 500 παιδιά. Για το 2016, τα επενδυτικά της πλάνα προβλέπουν ότι θα εξοπλίσει 10 δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, διαθέτοντας προϊόντα αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Παρά την οικονομική κρίση, ο όμιλος έχει κρατήσει σθεναρές αντιστάσεις, εμφανίζοντας στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 ανάπτυξη των πωλήσεων. Όσον αφορά στις πωλήσεις της ΙΚΕΑ, αυξήθηκαν κατά 4%, ενώ ανοδική ήταν επίσης η πορεία των πωλήσεων της αλυσίδας στην Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Αλλά και μέσω της Intersport, ο όμιλος είχε ολοκληρώσει στις αρχές της σχολικής χρονιάς ένα πρόγραμμα στήριξης των μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, στέλνοντας στοιχειώδη αθλητικό εξοπλισμό, μέσω του προγράμματος «Φτάνουμε στα Άκρα».

Στην Ελλάδα, η αλυσίδα αθλητικών ειδών Intersport, από τις αρχές του έτους μέχρι το Σεπτέμβριο κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων της τάξης του 3% στην Ελλάδα, 13% στη Ρουμανία, 15% στη Κύπρο, 10% στη Τουρκία, ενώ σταθερή ήταν η πορεία στη Βουλγαρία. 

Παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, το δίκτυο της Intersport, συνέχισε την ανάπτυξη του, ανοίγοντας το 2013 οκτώ νέα καταστήματα, 10 το 2014 και τέσσερα το 2015. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών που διαθέτει 107 καταστήματα σε περιοχές ευθύνης του ομίλου.  Επιπλέον, από φέτος ο όμιλος έχει επεκταθεί περαιτέρω στον τομέα των αθλητικών ειδών, μέσω της The Athlete’s Foot, της αλυσίδας που απέκτησε η Intersport International Corp., με έδρα την Ελβετία. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα λειτουργούν δύο καταστήματα Athlete΄s Foot, ένα στον Πειραιά και ένα στην Κηφισιά, ενώ σύντομα προγραμματίζεται τα άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων στην Ελλάδα και ενός ακόμα στην Τουρκία.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς», η Λήδα Φουρλή διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ομίλου FOURLIS μεταφέρει το μήνυμα της εταιρείας λέγοντας ότι «τα παιδιά είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο γι’ αυτό και δε θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε για εκείνα»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.