Quantcast
H Coffee Island απέκτησε τη δική της φάρμα στη Βραζιλία - enikonomia.gr
share

H Coffee Island απέκτησε τη δική της φάρμα στη Βραζιλία

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Ξεκίνησε την πορεία της το 1999 με ένα καφεκοπτείο στο κέντρο της Πάτρας. Σήμερα, η Coffee Island αριθμεί 291 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Η εταιρεία αναπτύσσεται όχι μόνο δημιουργώντας νέα σημεία πώλησης, αλλά συνάπτοντας και νέες συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως η συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα και αφορά την απόκτηση της δικής της φάρμας στη Βραζιλία, από όπου θα προμηθεύεται κατ΄ αποκλειστικότητα ωμό καφέ.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία ανοίγει το ένα κατάστημα μετά το άλλο. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, άνοιξαν 90 καταστήματα Coffee Island, κάνοντας τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο – που βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας –  να νοιώθει υπερήφανος για τους στόχους που έχει βάλει, ενώ την ίδια στιγμή ανεβάζει τον πήχη του ανταγωνισμού στις αλυσίδες καταστημάτων που εξειδικεύονται στις πωλήσεις καφέ.

Με σπουδές μηχανολόγου μηχανικού και αεροναυπηγού στην Πάτρα, αλλά και στη βιομηχανική διοίκηση και μάνατζμεντ στην Αγγλία, αποφάσισε αρχικά να εργαστεί στα καφεκοπτεία Coffee Island αμισθί, επειδή ο ιδιοκτήτης ήταν φίλος του. Σκοπός του ήταν να δει πως γίνεται να μειωθεί το κόστος στην παραγωγή. Η πορεία που ακολούθησε ήταν γρήγορη, φθάνοντας πλέον να κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Η Coffee Island διαθέτει μονάδα παραγωγής στην Πάτρα, αλλά και τη μεγαλύτερη ίσως εξειδικευμένη αλυσίδα καφέ που χωρίζεται σε δύο τομείς, το καφεκοπτείο και τα έτοιμα ροφήματα.

Όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, σκοπός των καφεκοπτείων είναι να προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό την ολοκληρωμένη εμπειρία του ποιοτικού καφέ μέσω του espresso bar των καταστημάτων, της ποικιλίας διαφορετικών ειδών καφέ και της μεγάλης γκάμας αξεσουάρ παρασκευής και σερβιρίσματος καφέ. Η ποιότητα των καφέδων, που όλοι φτάνουν στα καφεκοπτεία της αλυσίδας φρεσκοκαβουρδισμένοι από τις μονάδες παραγωγής Coffee Island, βασίζεται τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στην άρτια γνώση του προσωπικού της εταιρίας και των καταστημάτων γύρω από τον καφέ, από τον κόκκο στο ποτήρι.

 

Συνεργασία με Βραζιλία

 

Έχοντας αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις για το έργο της, τώρα η Coffee Island ανακοινώνει την απόκτηση της Exclusive Area Brazil, που σημαίνει ότι έχει εξασφαλίσει αποκλειστική συνεργασία με την φάρμα Fazenda Nossa Senhora Ararecida, που βρίσκεται στην περιοχή Alta Mogiana της Βραζιλίας. Η Exclusive Area Brazil αφορά τη δέσμευση μιας συγκεκριμένης έκτασης γης για την αποκλειστική διάθεση ωμού καφέ προς την εταιρεία. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις σημαντικότερες στην παραγωγή καφέ στο Sao Paolo της Βραζιλίας. Βρίσκεται σε ένα οροπέδιο με υψόμετρο μεταξύ 800 μέτρων και 1200 μέτρων, έχει μια μέση ετήσια θερμοκρασία 19,5 º C με βροχοπτώσεις περίπου 1.700 μμ/έτος, κυρίως το καλοκαίρι και οι οποίες εναλλάσσονται με περιόδους ξηρασίας το χειμώνα. Η περιοχή αυτή αποτελεί σήμερα έναν παραδοσιακό παραγωγό του καλύτερου καφέ στο Σάο Πάολο, λόγω του υψόμετρου, του κλίματος και της εκτεταμένης εμπειρίας στην παραγωγή του καφέ. Είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την προσφορά προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και παράγει καφέ Arabica, με εξαιρετικό σώμα και ισορροπημένη οξύτητα, ιδιαίτερη φυσική γλυκύτητα και καραμελωμένο άρωμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.