Quantcast
ΕΕ: Ερευνά για τις φορολογικές συμφωνίες της McDonald's - enikonomia.gr
share

ΕΕ: Ερευνά για τις φορολογικές συμφωνίες της McDonald’s

δημοσιεύτηκε:

Οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινούν έρευνα για τις φορολογικές συμφωνίες της McDonald’s με το Λουξεμβούργο, λόγω μη καταβολής φόρων για δικαιώματα εκμετάλλευσης της εταιρείας από το 2009, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε η Επίτροπος της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό, Μαργκρέτε Βεστάγκερ “μια φορολογική απόφαση που συμφωνεί να μην καταβάλλει η McDonald’s φόρο επί των ευρωπαϊκών δικαιωμάτων εκμετάλλευσης, ούτε στο Λουξεμβούργο ούτε στις ΗΠΑ, πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων».

«Σκοπός των συμβάσεων περί διπλής φορολόγησης μεταξύ χωρών είναι η αποφυγή της διπλής φορολόγησης και όχι η δυνατότητα διπλής μη φορολόγησης», πρόσθεσε.

Από την άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος της McDonald’s είπε ότι: «Σκοπός των συμβάσεων περί διπλής φορολόγησης μεταξύ χωρών είναι η αποφυγή της διπλής φορολόγησης και όχι η δυνατότητα διπλής μη φορολόγησης».

«Η  McDonald’s  συμμορφώνεται με όλους τους φορολογικούς κανονισμούς στην Ευρώπη και ότι οι εταιρείες της είχαν καταβάλει πάνω από 2,1 δισεκ. ευρώ σε εταιρικούς φόρους στην ΕΕ από το 2010 έως το 2014, με μέσο φορολογικό συντελεστή σχεδόν 27%», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο Οικονομικών του Λουξεμβούργου ανέφερε ότι: «Η  χώρα δεν παρείχε ειδική φορολογική μεταχείριση ούτε κάποιο επιλεκτικό προνόμιο στην McDonald’s και ότι θα συνεργαστεί πλήρως στην έρευνα. Η  χώρα δεν παρείχε ειδική φορολογική μεταχείριση ούτε κάποιο επιλεκτικό προνόμιο στην McDonald’s και ότι θα συνεργαστεί πλήρως στην έρευνα».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.