Quantcast
Eurobank: Το egg και η «Ελληνική Πρωτοβουλία» ένωσαν τις δυνάμεις τους - enikonomia.gr
share

Eurobank: Το egg και η «Ελληνική Πρωτοβουλία» ένωσαν τις δυνάμεις τους

δημοσιεύτηκε:

Την έναρξη της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν σήμερα, το πρόγραμμα στήριξης της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας egg – enter-grow-go, που αποτελεί πρωτοβουλία της Eurobank και του Corallia και η «Ελληνική Πρωτοβουλία» (The Hellenic Initiative), η οποία ενέκρινε αναφορικά με το πρόγραμμα δωρεά ύψους 150.000 δολαρίων.

Στο πλαίσιο της δωρεάς της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας», διοργανώθηκε σήμερα ειδική εκδήλωση, κατά την οποία η Eurobank και η «Ελληνική Πρωτοβουλία» επιβράβευσαν και απένειμαν χρηματικά βραβεία σε δέκα από τις πλέον καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν στον τρίτο κύκλο του προγράμματος egg και οι οποίες διακρίθηκαν για το υποσχόμενο όραμά τους, το βιώσιμο στρατηγικό τους πλάνο και τον ιδιαίτερα υψηλό επαγγελματισμό τους.

Παράλληλα, η Eurobank βράβευσε οικονομικά επιπλέον πέντε ομάδες από τον ίδιο κύκλο του προγράμματος, οι οποίες αναπτύσσονται και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, αλλά και καλύτερες προοπτικές για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.

Σκοπός των βραβεύσεων αυτών, είναι η στήριξη των νέων επιχειρηματιών, προκειμένου να υλοποιήσουν με επιτυχία τις επιχειρηματικές τους ιδέες, παρά την τρέχουσα δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Χαιρετίζοντας τη νέα συνεργασία, ο Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank τόνισε: «Η Eurobank και η «Ελληνική Πρωτοβουλία», ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αναδείξουμε το επιχειρηματικό πνεύμα και τις πρωτότυπες ιδέες της νεολαίας μας, να βοηθήσουμε ό,τι πιο δημιουργικό και καινοτόμο διαθέτει σήμερα η χώρα ώστε να παραμείνει και να επενδύσει στον τόπο, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας μας.

Πρόθεση και στόχος μας είναι να δημιουργούμε ευκαιρίες και προοπτικές μέσα από δράσεις που προάγουν την υγιή επιχειρηματικότητα, δημιουργούν αξία και δυναμική ανάπτυξης.

Είμαστε ευτυχείς που μέσω του egg βρήκαν “στέγη” πρωτοπόρες ιδέες και πιστεύουμε πως με τη στήριξη όλων μας θα καταφέρουν να μετασχηματισθούν σε υγιείς βιώσιμες επιχειρηματικές δράσεις».

Ο Διευθυντής Προγραμμάτων της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας», κ. Μιχάλης Πρίντζος, δήλωσε: «Έχοντας ως βασική αποστολή την ενίσχυση προγραμμάτων που αποσκοπούν στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της επιχειρηματικότητας, η δωρεά που προσφέρει η «Ελληνική Πρωτοβουλία» στο πρόγραμμα egg έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πρόκειται για ένα Πρόγραμμα το οποίο αναπτύσσεται γύρω από τις ίδιες αξίες και αρχές των δράσεών μας.

Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη συνεργασία αυτή, καθώς μέσω της δωρεάς μας, όχι μόνο δεκάδες νέοι επιχειρηματίες με όραμα και καινοτόμες ιδέες, θα βρουν τους απαραίτητους πόρους για να μείνουν στη χώρα μας και να δημιουργήσουν εδώ, αλλά παράλληλα, οι ίδιοι, μέσω των επιχειρηματικών δράσεών τους θα μπορέσουν να δημιουργήσουν θετικά και μακροπρόθεσμα οφέλη για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Επιπλέον, μέσω της δωρεάς της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας», το πρόγραμμα egg θα διοργανώσει την άνοιξη του 2016, έναν μεγάλο διαγωνισμό επιχειρηματικής καινοτομίας και εξωστρέφειας, με στόχο την περαιτέρω ώθηση του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, ως αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης της ύφεσης στη χώρα μας.

Τα βραβεία απένειμαν ο Δρ. Ραφαήλ Μωυσής, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του egg και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του egg: Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Eurobank, Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής, Corallia, Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing, Εταιρικής Επικοινωνίας & Πελατειακών Σχέσεων Ομίλου Eurobank, Σωτήρης Συρμακέζης, Γενικός Διευθυντής & Chief Digital Officer Ομίλου Eurobank, Νικόλαος Βογιατζής, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Τεχνολογίας, Corallia, Jorge Sanchez, Διευθυντής Στρατηγικής & Οικονομικών, Corallia.

Από την πλευρά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, βραβεία απένειμαν οι κ.κ. Jeremy Downward, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

To πρόγραμμα egg διανύει φέτος τον τρίτο κύκλο φιλοξενώντας, σε ένα πλήρως εξοπλισμένο κτήριο, 25 ομάδες νέων που απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο καταξιωμένων μεντόρων από κορυφαία στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας με σκοπό να τους βοηθήσουν να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Οι βραβευθείσες επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν στον τρίτο κύκλο του προγράμματος egg είναι:

1.    «Παιδεύειν Τέκνα – Out of the Box»

2.    «City Crop»

3.    «Reccodo»

4.    «Recyglobe»

5.    «Cocoon Modules»

6.    «Costa Nostrum»

7.    «BFP Advanced Technologies»

8.    «Ramon»

9.    «We Politics»

10. «TomoTECH»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.