Quantcast
Entranet : Με το δεξί στο 2016 - enikonomia.gr
share

Entranet : Με το δεξί στο 2016

δημοσιεύτηκε:

Η Entranet υπέγραψε προ ημερών συμβόλαια αποκλειστικής διάθεσης – distribution agreements – με την Innovation Industries στο Άρκανσω των ΗΠΑ και την Vario Lift στο Άμστερνταμ, για τις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Benelux (Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ολλανδία) αντίστοιχα.

Τα συμβόλαια αυτά αφορούν στο talk2lift – το πρώτο και μοναδικό σύστημα φωνητικού ελέγχου ανελκυστήρα παγκοσμίως – και έρχονται αμέσως μετά τις υπογραφές αντίστοιχης συμφωνίας του 2015 για την αγορά της Αγγλίας και Ιρλανδίας με την Shorts Lifts, με γραφεία στο Bradford και το Λονδίνο.

Εντός του πρώτου 3μήνου του 2016 αναμένονται αντίστοιχες συμφωνίες για Γαλλία και Πορτογαλία.

Η Entranet πρόσφατα παρουσίασε στην Interlift – τη μεγαλύτερη έκθεση ανελκυστήρων του κόσμου – την πρώτη ψηφιακή υποδοχή (reception) σε περιβάλλον ανελκυστήρα, με την αντίστοιχη αγορά να υποδέχεται θερμότατα το νέο προϊόν.

Η ENTRANET έχει λάβει τη διάκριση “National  Champion” στην κατηγορία της Καινοτομίας από τα European Business Awards και την υψηλότερη βαθμολογία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘’Wider – η έξυπνη κατοικία του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους’’.

Η Entranet ιδρύθηκε το 2009. Είναι μία καινοτομική εταιρία υψηλής τεχνολογίας που αναπτύσσει τεχνολογίες αναγνώρισης λόγου (speech recognition) και σύνθεσης φωνής (voice synthesis).

Έχουμε σχεδιάσει το σπίτι του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους – το οποίο βασίζεται στην απλότητα χρήσης της τεχνολογίας και το υλοποιούμε κομμάτι-κομμάτι.

Έχει 3 βασικά χαρακτηριστικά:

1.            Ενεργοί 3D τοίχοι που δίνουν πρόσβαση σε πληροφορία, ιατρικά δεδομένα, κοινωνικές δράσεις, εκπαίδευση και πολλά άλλα.

2.            Τα πάντα λειτουργούν με την φωνή. Μιλάς στο σπίτι σου και αλληλεπιδράς με τεχνολογία αναγνώρισης φωνής που φτάνει σε ποσοστά ακρίβειας το εξωπραγματικό 97%.

3.            Το σπίτι σου ελέγχει την υγεία σου και κρατά τα δεδομένα σε δική του βάση δεδομένων.

 

Αγορά:

 

Η Entranet είναι μια από τις πολύ λίγες επιχειρήσεις παγκοσμίως, που στοχεύουν όχι σε μια συγκεκριμένη παραδοσιακή βιομηχανία αλλά σε μια νέα πραγματικότητα, μια καινούργια αγορά που πρόκειται να εξελιχθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια και αποκαλείται αγορά υποβοηθούμενης διαβίωσης. Αυτή είναι η αγορά που κυριαρχήσει τις ερχόμενες δεκαετίες, επιβάλλοντας νέες τάσεις τις οποίες οι βιομηχανίες θα πρέπει να ακολουθήσουν.

 

Προϊόντα

 

talk2lift (www.talk2lift.com) : Το πρώτο σύστημα φωνητικού ελέγχου ανελκυστήρα στον κόσμο. Πρόκειται για συσκευή που κάνει τη χρήση ανελκυστήρα πιο εύκολη και αποτελεσματική για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, κινητικά προβλήματα αλλά και για τον οποιοδήποτε δεν γνωρίζει τον τελικό προορισμό του σε ένα κτίριο. Βρίσκεται στην αγορά, από τον Οκτώβριο του 2013 και έχουν ήδη συναφθεί συμφωνίες με κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου.

Housemate (www.entranetinc.com) : Συσκευή ελέγχου συστήματος ‘’έξυπνου σπιτιού’’ με φωνητικές εντολές. Έχει τις παρακάτω λειτουργίες: α) ελέγχει κεντρικά όλες τις έξυπνες λειτουργίες και συσκευές, β) μπορεί να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία από το Internet όταν αυτή ζητηθεί και γ) υποστηρίζει πολυγλωσσική λειτουργία ανεξάρτητα από τον χρήστη.

H δεύτερη έκδοση του housemate θα είναι το housemate+. Πρόκειται για το φωνητικά ελεγχόμενο έξυπνο σπίτι, το οποίο ταυτόχρονα παρακολουθεί την υγεία του ενοίκου και αλληλεπιδρά μαζί του δίνοντας πληροφορίες, θυμίζοντας την φαρμακευτική αγωγή, κρατώντας βάση δεδομένων των μετρήσεων αυτών και χτυπώντας ‘’συναγερμό’’ όταν υπάρξει επείγουσα ανάγκη.

Τέλος, το MyCane θα βγει στην αγορά το 2018. Το MyCane θα είναι το πρώτο φωνητικά ελεγχόμενο μπαστούνι για τυφλούς και γενικότερα για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Με το MyCane ο χρήστης θα μπορεί να καθοδηγηθεί με άνεση και ασφάλεια όπου επιθυμεί, να αποκτήσει πολύ καλύτερη επίγνωση του χώρου, να αυξήσει την ανεξαρτησία και την αυτοπεποίθησή του, όπως και να λάβει οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμεί από το internet απλά ζητώντας την μιλώντας στο μπαστούνι.

Πατέντες και πνευματική ιδιοκτησία

Για όλα τα προϊόντα εκκρεμούν παγκόσμιες πατέντες.

 

Δομή

 

Entranet Inc (USA)

Ιδρύθηκε στην Florida των ΗΠΑ στις 8 Μαΐου 2014 και προβλέπεται να είναι ο ιδιοκτήτης όλων των θυγατρικών εταιρειών και των οποιωνδήποτε άλλων περιουσιακών στοιχείων. Τον Μάρτιο του 2015, η εταιρία κατέθεσε την αίτηση εισαγωγής της στο OTC-QB.

Entranet Ltd (UK)

Ιδρύθηκε στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας στις 10 Ιουλίου 2014 και προβλέπεται να είναι ο άξονας των πωλήσεων των προϊόντων της Entranet στην Ευρώπη.

Entranet Ltd (Greece)

Ιδρύθηκε το 2009 στη Θεσσαλονίκη και θα αποτελέσει το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του group των εταιριών, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του, χαμηλού κόστους, εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, με μέρος των εργασιών να προβλέπεται να μεταφερθούν στις ΗΠΑ στο μέλλον.

Βραβεύσεις και επιδοτήσεις

Η Entranet βραβεύτηκε ως Εθνικός Πρωταθλητής στην Καινοτομία 2014/2015 από τα European Business Awards. Επίσης πήρε την υψηλότερη βαθμολογία και ένα voucher από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Wider (έξυπνη κατοικία για ηλικιωμένους).

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.