Quantcast
Παναγιωτάκης: Οι 3+1 προκλήσεις για τη ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Παναγιωτάκης: Οι 3+1 προκλήσεις για τη ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

«Να μη διστάσουμε, αντίθετα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο επιχειρηματικές συνεργασίες με άλλες εταιρείες, ιδιωτικές ή δημόσιες, εγχώριες ή ξένες» τόνισε ο Μανώλης Παναγιωτάκης.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης είπε ακόμη πως πρέπει να αναζητούνται διαρκώς νέες ευκαιρίες.

«Στον τομέα του ηλεκτρισμού, διαβλέποντας, ωστόσο, τις νέες εξελίξεις, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως το φυσικό αέριο. Να ανιχνεύσουμε και να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης έξω από τα σύνορά μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτάκης.

Ο επικεφαλής του ομίλου περιέγραψε εξάλλου τις τέσσερις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, οι οποίες περιλαμβάνουν:

– Την οικονομική κατάσταση, που πλήττεται από τις ανεξόφλητες οφειλές και τις ρευματοκλοπές.

– Τη μείωση της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ, η οποία με βάση τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις το 2030 θα έχει μειωθεί κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 50% σε σχέση με το 2009. «Η προοπτική αυτή είναι ζοφερή, όχι μόνο για τη ΔΕΗ, άλλα και για την οικονομία της χώρας, της οποίας η εξάρτηση από εισαγόμενα καύσιμα και η έκθεση στις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών θα αυξηθούν σε βαθμό πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο», ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης.

– Την απώλεια μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ, η οποία συνολικά στην αγορά διαμορφώνεται στο 4%, ωστόσο στην Εμπορική και Βιομηχανική χρήση Μέσης και Χαμηλής Τάσης αγγίζει το 20%.

– Την υποχρεωτική, βάσει των δεσμεύσεων έναντι των θεσμών, μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ κατά 25% (στα επόμενα 1-2 χρόνια) και 50% μέχρι το 2020.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.