Quantcast
ΜΕΒΓΑΛ: Στρατηγική συνεργασία με το επενδυτικό fund Sankaty - enikonomia.gr
share

ΜΕΒΓΑΛ: Στρατηγική συνεργασία με το επενδυτικό fund Sankaty

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 
Ένα μικρό βήμα απομένει ακόμα για να ανακοινωθεί από τη ΜΕΒΓΑΛ η στρατηγική της συνεργασία με το επενδυτικό fund Sankaty.

Μία συμφωνία που θα τονώσει την χρηματοοικονομική κατάσταση της βορειοελλαδίτικης εταιρείας και θα ενισχύσει τα επενδυτικά της σχέδια, που μεταξύ άλλων προβλέπουν ενίσχυση της θέσης της στην εγχώρια αγορά και αύξηση των εξαγωγών.

Το deal πραγματοποιείται με την έγκριση των τραπεζών, προς τις οποίες η εταιρεία χρωστά 68 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά πρόκειται, για την πρώτη πώληση μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων εταιρείας από τράπεζες. 

Το επενδυτικό fund Sankaty, που διαχειρίζεται κεφάλαια 25 δις. δολαρίων, συγκροτούν ο αγγλικός βραχίονας της βρετανικής Bartons και η αμερικανική Bain Capital, η οποία διαχειρίζεται 70 δισ. δολάρια αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς επενδυτικές εταιρείες.

Λόγω της δυσχερούς οικονομικής της κατάστασης, το τελευταίο διάστημα, η ελληνική γαλακτοβιομηχανία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ακόμα και στην προμήθεια πρώτων υλών.

Προ ημερών, η διοίκηση της εταιρείας με ανακοίνωσή της, διαβεβαίωνε ότι πως «οι συνομιλίες με το επενδυτικό fund βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και η νέα διοίκηση θα επιδιώξει τη συνεργασία αυτή προς όφελος της ΜΕΒΓΑΛ».

Η διοίκηση τόνιζε, ότι: «Στόχος της ΜΕΒΓΑΛ είναι να επανέλθει σε κερδοφορία, να ομαλοποιήσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες της και να επικεντρωθεί στην επίτευξη μεγαλύτερων πωλήσεων στο εξωτερικό».

Στις 22 Ιανουαρίου ανακοίνωνε τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου με την αποχώρηση του Πέτρου Παπαδάκη από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και την αντικατάσταση του από τον Δημήτρη Συμεωνίδη, ενώ αντιπρόεδρος στην εταιρεία ανέλαβε η Μαίρη Χατζάκου και γενικός διευθυντής ο Ηλίας Μηντζιαρίδης, οι οποίοι ηγούνται των διαπραγματεύσεων με το στρατηγικό επενδυτή.

Η νέα διοίκηση στηρίζει τα επιχειρηματικά της σχέδια και στη συμβολή της ΔΕΛΤΑ (Vivartia), η οποία συμμετέχει με ποσοστό 14,8%, στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΒΓΑΛ.  Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι: «Με την εμπειρία της σημερινής διοίκησης και την αρωγή της μετόχου ΔΕΛΤΑ, η ΜΕΒΓΑΛ στοχεύει να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης, με αποτελέσματα που θα ικανοποιούν τις πιστώτριες τράπεζες, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν εμπιστευθεί και στηρίξει την εταιρεία”.

Σημειώνεται, ότι η εταιρεία απασχολεί 700 εργαζομένους, ενώ συνεργάζεται με τουλάχιστον 1000 παραγωγούς γάλακτος και χιλιάδες συνεργάτες και προμηθευτές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.