Quantcast
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2016 - enikonomia.gr
share

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2016

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον ετήσιο κύκλο βράβευσης του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2016. Συνολικά 1.100 υποψήφιοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό μέσω της ιστοσελίδας του Βραβείου (www.hellenicaward.com), διεκδικώντας άτοκη χρηματοδότηση ύψους €1.250.000, συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship), αλλά  και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης.

Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, οι συμμετοχές στο διαγωνισμό προέρχονται από ποικίλους επιχειρηματικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της γεωργίας, της φαρμακευτικής και της ναυπηγικής. Επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες δραστηριοποιούνται στις ψηφιακές, δημιουργικές υπηρεσίες και στις υπηρεσίες πληροφόρησης, έχουν την πιο ισχυρή παρουσία στο διαγωνισμό, με 19% του συνόλου των συμμετοχών. Ακολουθούν αιτήσεις από τον κλάδο του τουρισμού (10%) και των τροφίμων και ποτών (8%).

Σχολιάζοντας τις φετινές συμμετοχές, o Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, δήλωσε: «Δεν παύουμε ποτέ να εκπλησσόμαστε και να νιώθουμε ικανοποίηση με την ποικιλία και την ποιότητα των νέων επιχειρηματικών ιδεών που προέρχονται από την Ελλάδα. Παρά τις συνεχιζόμενες κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, αποφασισμένοι επιχειρηματίες τολμούν να πάρουν το ρίσκο και να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια. Χωρίς τέτοιες πρωτοβουλίες καμία οικονομία δε θα μπορέσει να αναπτυχθεί και καμία χώρα δε θα έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για τη δημιουργικότητa και την πίστη στις δυνατότητές τους. Τώρα αρχίζει το δύσκολο έργο της αξιολόγησης για την εύρεση των επιχειρηματικών προτάσεων εκείνων, οι οποίες έχουν το μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο, αλλά  και τη μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας, προσφέροντας παράλληλα θέσεις εργασίας και συνεισφέροντας στην Ελληνική οικονομία.»

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διαχειρίζεται και χρηματοδοτείται από το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), το οποίο έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση ύψους 10.000.000€ προς το Βραβείο.

Ο θεσμός διανύει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, βραβεύοντας κάθε χρόνο έναν έως πέντε νικητές. Από την πρώτη βράβευση το 2013 μέχρι και σήμερα, έχουν ανακηρυχθεί 11 νικήτριες εταιρείες, εκ των οποίων όλες επιδεικνύουν μια επιτυχημένη εμπορική δραστηριότητα κι έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Μάιο, ενώ οι νικητές στις αρχές Ιουνίου του 2016.

 

Σχετικά με το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας:

 

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 για την ενίσχυση έμπειρων και νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών μέσω της παροχής χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης. Το Libra Group έχει δεσμευθεί για χρηματοδότηση  ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, το οποίο βοηθάει  επιχειρηματίες στην Ελλάδα να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξή του. Υποστηρικτές στο πρόγραμμα του Βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία συμβάλλει στην κατάρτιση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων από το 2014, μέσω του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο κος Δημήτρης Γουλανδρής.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας  είναι η Antidote, η Kick Athens,  το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft,  η People for Business, η Reed Smith, SAP Hellas, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και η White Room.

 

Σχετικά με το Libra Group:

 

Το Libra Group είναι ένας διεθνής επιχειρηματικός όμιλος που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες που λειτουργούν σε έξι ηπείρους. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπορία, τη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και την ενέργεια, καθώς επίσης και σε ένα εύρος διαφοροποιημένων επενδύσεων. Το τμήμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου λαμβάνει πολυάριθμες πρωτοβουλίες γύρω από την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και τη φιλανθρωπία σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Libra Internship Programme, το οποίο υποστηρίζει περίπου 100 νέους ετησίως, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από κοινότητες που παρουσιάζουν στέρηση ευκαιριών. Το Libra Group ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.libra.com.

 

Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative):

 

Αποστολή μας: Η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη. Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Είμαστε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) – ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.