Quantcast
Η συμφωνία των 250 εκ. δολ. που έκλεισε χωρίς καν να γίνει due diligence - enikonomia.gr
share

Η συμφωνία των 250 εκ. δολ. που έκλεισε χωρίς καν να γίνει due diligence

δημοσιεύτηκε:

Δε φαίνεται να ξόδεψε και πολύ χρόνο ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos προτού υπογράψει τη συμφωνία των 250 εκατ. δολ. για τη Washington Post το 2013.

Αν και ήταν μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές που έγιναν ποτέ, ο Bezos τονίζει ότι δεν προχώρησε καν σε due diligence και απλώς αποδέχτηκε την πρώτη προσφορά από τον Don Graham, τον πρώην ιδιοκτήτη της Washington Post

«Είναι η πρώτη εταιρία στην οποία δεν ενεπλάκην σε μεγάλο βαθμό και δεν την έχτισα από την αρχή» είπε στον Lashinsky ο Bezos. «Δεν έκανα ούτε έλεγχο και δεν διαπραγματεύθηκα με τον Don, απλώς αποδέχθηκα το ποσό που μου πρότεινε», όπως αναφέρει το Business Insider.

Ένας από τους λόγους που ο Bezos υπέγραψε τόσο γρήγορα είναι πιθανό ότι είχε να κάνει με τις business που «είδε» με την έκδοση της εφημερίδας. Αλλά και με την πεποίθησή του να έχει ένα πολιτικό «παρατηρητή» για το καλό του κοινού, όπως τονίζει.

Σε παλαιότερο δημοσίευμα της WSJ αναφερόταν πως ο Bezos αρχικά ήταν επιφυλακτικός για το deal επειδή δεν είχε αρκετό χρόνο για να αξιολογήσει τις λεπτομέρειες της συναλλαγής. Αλλά μόλις έναν μήνα πριν από την ολοκλήρωση του deal, έστειλε ένα e-mail στον Γκράχαμ λέγοντάς του «Αν ενδιαφέρεσαι, είμαι μέσα».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.