Quantcast
Ορίστηκαν τα μέλη του νέου ΔΣ της ΕΒΖ - enikonomia.gr
share

Ορίστηκαν τα μέλη του νέου ΔΣ της ΕΒΖ

δημοσιεύτηκε:

Ορίστηκαν σήμερα τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, το οποίο συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει τη λειτουργία της ΕΒΖ και συνεχίζει να εργάζεται στην κατεύθυνση στήριξης της βιωσιμότητας της Βιομηχανίας αλλά και των τευτλοκαλλιεργητών, που την τροφοδοτούν με πρώτη ύλη.

Τις επόμενες μέρες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΒΖ θα προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων με τους αγρότες για το 2016, ενώ ήδη εργάζεται για την εξυγίανση της βιομηχανίας, την εξοικονόμηση κόστους και τη σταδιακή αποπληρωμή των καλλιεργητών. Πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των παραγωγών.

Στην κατεύθυνση εξυγίανσης της ΕΒΖ έχει διαμορφωθεί πλαίσιο συμφωνίας με την πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς, βάσει του οποίου το χρέος θα περιοριστεί στο 1/3 του σημερινού.

Στόχος του υπουργείου είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Βιομηχανίας, να στηριχθεί η εξυγίανση, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξή της, όπως και η λειτουργία των εργοστασίων, με ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας και αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.