Quantcast
Συγκρατημένη άνοδο των ελληνικών μετοχών «βλέπει» η JPMorgan - enikonomia.gr
share

Συγκρατημένη άνοδο των ελληνικών μετοχών «βλέπει» η JPMorgan

δημοσιεύτηκε:

Συγκρατημένη άνοδο του ελληνικού χρηματιστηρίου προβλέπει η αμερικανική χρηματοπιστωτική εταιρεία JPMorgan Chase & Co., όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
«Μπορεί η ελληνική αγορά να κινηθεί υψηλότερα από εδώ που είναι; Ναι, επειδή είχε συμπιεσθεί, αλλά τα κέρδη θα είναι αρκετά ήπια στο ορατό μέλλον», δήλωσε ο Emmanuel Cau, που είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική της JP Morgan με έδρα το Λονδίνο. «Θα μπορούσε να υπάρξει μία βραχυπρόθεσμη στήριξη στις χρηματιστηριακές αγορές, εάν υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν θεωρούμε ότι θα υπάρξει κάτι πολύ περισσότερο όσον αφορά τις πιθανές αυξήσεις των τιμών», πρόσθεσε ο Cau.

Το δημοσίευμα του Bloomberg σημειώνει ότι η θέση της JPMorgan είναι διαφορετική από αυτή της επίσης αμερικανικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας Morgan Stanley, η οποία συνέστησε την περασμένη εβδομάδα την αγορά μετοχών ελληνικών τραπεζών, ακολουθώντας άλλες αισιόδοξες θέσεις της HSBC Holdings και της Credit Swisse Group τον Μάρτιο.
Στις 4 Μαΐου, η Morgan Stanley προχώρησε με έκθεσή της σε σύσταση αγορών των μετοχών της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς, σημειώνοντας ότι οι τιμές τους είναι πιθανόν να αυξηθούν περίπου 90%, καθώς συνεχίζουν τη μείωση των δαπανών τους και οι καταθέσεις σταδιακά επιστρέφουν.

«Αναμένουμε να δούμε ταχεία βελτίωση των βασικών μεγεθών της οικονομίας και του τραπεζικού τομέα – επομένως ένα ελκυστικό σημείο εισόδου (σ.σ.: στην αγορά)», τόνισαν αναλυτές, μεταξύ των οποίων οι Daniele Antonucci και Robert Tancsa, που εκτιμούν ότι η συνεχιζόμενη αξιολόγηση θα οδηγήσει σε ελάφρυνση του χρέους, την άρση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και την ανάκαμψη της οικονομίας. Κατά μέσο όρο, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι μετοχές της Alpha Bank, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς θα αυξηθούν τουλάχιστον 24% το επόμενο έτος.

«Και δεν είναι μόνο οι τράπεζες – ο ΟΤΕ, που είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, έχει τις περισσότερες συστάσεις αγοράς από το 2002», σημειώνεται.
Το Bloomberg αναφέρει ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας έκανε το μεγαλύτερο ράλι από τις 93 αγορές που παρακολουθεί μετά τον Φεβρουάριο, όταν είχε κάνει βουτιά 30%. Χθες, προσθέτει, το Χρηματιστήριο της Αθήνας είχε διαγράψει όλες σχεδόν τις απώλειες που είχε από την αρχή του έτους, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 καταγράφει απώλειες 8,1%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.