Quantcast
Καραβίας: Ο αυτόματος μηχανισμός περιστολής δαπανών έπρεπε να έχει επιβληθεί πριν χρόνια - enikonomia.gr
share

Καραβίας: Ο αυτόματος μηχανισμός περιστολής δαπανών έπρεπε να έχει επιβληθεί πριν χρόνια

δημοσιεύτηκε:

Μήνυμα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και το κλείσιμο της αξιολόγησης έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, από το βήμα της 24ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

Έρχομαι σε μία θετική συγκυρία, όπου αναμένεται να λάβει τέλος μια βεβαιότητα που παρατάθηκε και έριχνε τις σκιές της στην οικονομία.

Ο αυτόματος μηχανισμός περιστολής των δαπανών του Δημοσίου ήταν ένα βήμα που η Ελλάδα έπρεπε να κάνει πριν από χρόνια για να προλάβει τα συσσωρευμένα ελλείμματα”, τόνισε ο κ. Καραβίας, συμπληρώνοντας πως έστω και τώρα, η ύπαρξη ενός συστήματος που θα επιβάλλει την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων, είναι απαραίτητη, καθώς η άρση της αβεβαιότητας θα έχει σημασία για την προσέλκυση επενδύσεων.

Όπως είπε, αυτήν τη στιγμή, η οικονομία χρειάζεται κεφάλαια και μεγάλης κλίμακας επενδύσεις που θα έλθουν από τον διεθνή ιδιωτικό τομέα, ωστόσο το κράτος θα πρέπει να έχει μία φορολογική πολιτική που να μην είναι αντικίνητρο στην επιχειρηματικότητα.

Αυτήν τη στιγμή γίνονται βήματα στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, όμως χρειάζεται να επιταχυνθούν έργα όπως το Ελληνικό και η επένδυση της Αφάντου.

Επίσης, τόνισε πως είναι απαραίτητη η συμβολή του τραπεζικού τομέα για τις επιχειρήσεις μεσαίας κλίμακας.

Ο κ. Καραβίας συνέχισε την ομιλία του με τη δυσάρεστη διαπίστωση, όπως είπε, πως η χρηματοοικονομική κατάσταση των τουριστικών επιχειρήσεων, σήμερα, δεν αντικατοπτρίζει τη θετική πορεία του τουρισμού και πως τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ξενοδοχειακού κλάδου είναι στο ίδιο επίπεδο με άλλους τομείς που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Διευκρίνισε πως θα πρέπει να υπάρξει μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ωστόσο για τη Eurobank, η πώλησή τους δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Ο κλάδος θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη θετική πορεία του τουρισμού για να προσελκύσει νέα κεφάλαια, σημείωσε, τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.