Quantcast
Ανάθεση μελέτης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας - enikonomia.gr
share

Ανάθεση μελέτης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας

δημοσιεύτηκε:

Εκπόνηση μελέτης, με αντικείμενο την ανάλυση των τομέων προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ), ανατέθηκε  στην εταιρεία REMACO AΕ με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Το ΕΠΑνΕΚ είναι ένα από τα πέντε τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα του “Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης”, δηλαδή του νέου ΕΣΠΑ που αφορά την περίοδο 2014-2020. Καλύπτει γεωγραφικά το σύνολο της χώρας και έχει προϋπολογισμό 4,56 δισ. ευρώ δημόσιας δαπάνης (από τα οποία τα 3,65 δισ. ευρώ θα δοθούν από την ΕΕ). 

Κεντρικός στρατηγικός στόχος του ΕΠΑνΕΚ είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, η μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Το νέο μοντέλο αναδεικνύει σε κεντρικό ρόλο παραγωγικούς, ανταγωνιστικούς και εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας (τουριστικό, ενεργειακό,αγροδιατροφικό, περιβαλλοντικό, εφοδιαστική αλυσίδα, τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών, υγεία και φαρμακευτική βιομηχανία, δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες, υλικά – κατασκευές). 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.