Quantcast
Φέσσας: «Ναι» σε αλλαγές στον εργασιακό νόμο - «Όχι» στις ομαδικές απολύσεις - enikonomia.gr
share

Φέσσας: «Ναι» σε αλλαγές στον εργασιακό νόμο – «Όχι» στις ομαδικές απολύσεις

δημοσιεύτηκε:

Θετικός σε αλλαγές στον εργασιακό και συνδικαλιστικό νόμο αλλά αρνητικός στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την επαναφορά του lock out , είναι ο ΣΕΒ.

«Ξεκάθαρα, δεν είμαστε υπέρ των ομαδικών απολύσεων.

Είναι επαρκές το πλαίσιο όπως ισχύει», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, συμπληρώνοντας ότι δεν χρειάζεται η επαναφορά του lock out, που είχε βάλει στο τραπέζι η Τρόικα το Σεπτέμβριο του 2014.

Αντιθέτως, ο Θ. Φέσσας, τάχθηκε υπέρ των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο, τον οποίο χαρακτήρισε «παλιό», κάτι που επαναφέρει στο προσκήνιο τις συζητήσεις για το πώς και ποιοι θα μπορούν να προκηρύσσουν απεργία. Σύμφωνα με προτάσεις των δανειστών, τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται από την πλειοψηφία των εργαζομένων και όχι από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, κάτι που σύμφωνα με τα συνδικάτα οδηγεί στην πραγματικότητα στην κατάργηση των απεργιών δια της πλαγίας οδού.

«Οι εργασιακές σχέσεις δεν είναι μόνο επιδόματα, αυξήσεις, 13ος μισθός, ωράρια», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι ζητούμενο πρέπει να είναι το πώς μπορεί να αυξάνεται η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων και να έχουν μέρισμα οι εργαζόμενοι τους.

Επί της ουσίας ο Θ. Φέσσας άνοιξε τη συζήτηση για νέου τύπου συλλογικές διαπραγματεύσεις- «με ανοικτούς ορίζοντες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- από τη στιγμή που η κρίση έχει ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.