Quantcast
Σε ισχύ από 1η Ιουλίου οι διατάξεις για σύναψη δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών - enikonomia.gr
share

Σε ισχύ από 1η Ιουλίου οι διατάξεις για σύναψη δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών

δημοσιεύτηκε:

Mε τροπολογία στο ψηφισθέν σχέδιο νόμου «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την αμοιβαία ίδρυση Πολιτιστικών Κέντρων» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρατείνεται η αναστολή ισχύος των διατάξεων σχετικά με τους κανόνες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Με την παράγραφο 1 του άρθρου 37 του ν. 4320/2015 (ΦΕΚ Α’ 29) δόθηκε η πρώτη αναστολή ισχύος, με την τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 201 (ΦΕΚ Α’ 160) μέχρι τις 31.12.2015 και με το άρθρο 5 του ν 432015 (ΦΕΚ Α’ 176), αντικαταστάθηκε η παράγραφος 1 του άρθρου 37 του ν. (ΦΕΚ Α’29) και παρατάθηκε εκ νέου η αναστολή ισχύος των ως άνω διατάξεων μέχρι τις 29.02.2016.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αρμόδια Υπουργεία πρόκειται να καταθέσουν άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών, δυνάμει του οποίου μέρος των σε αναστολή διατάξεων θα καταργηθούν, η παράταση της αναστολής ισχύος καθίσταται αναγκαία για λόγους ασφάλειας δικαίου και αποφυγής δημιουργίας νομοθετικού κενού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.