Quantcast
«Όχι» των δανειστών σε νέο νόμο για τις τράπεζες - enikonomia.gr
share

«Όχι» των δανειστών σε νέο νόμο για τις τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Κατηγορηματικά «όχι» απάντησαν οι θεσμοί στο αίτημα της ελληνικής πλευράς για αλλαγή των κριτηρίων, με βάση τα οποία θα επιλεγούν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τη Δευτέρα οι επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών με επιστολές τους απάντησαν αρνητικά στο αίτημα που είχε απευθύνει η κυβέρνηση με επιστολή του αντιπροέδρου κ. Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Μέσω της σχετικής επιστολής η κυβέρνηση ζητούσε να αλλάξει ο νόμος που ορίζει τα κριτήρια επιλογής των διοικήσεων, υποστηρίζοντας ότι οι περιορισμοί που θέτει δημιουργούν δυσλειτουργίες και προβλήματα στη στελέχωση των διοικητικών συμβουλίων. Οι επικεφαλής των θεσμών Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μάριο Ντράγκι από την ΕΚΤ, Κλάους Ρέγκλινγκ από τον ESM και Κριστίν Λαγκάρντ από το ΔΝΤ, απάντησαν αρνητικά. Είχε προηγηθεί η πρώτη αρνητική υποδοχή του αιτήματος από το Euroworking Group, της περασμένης Δευτέρας, όταν το ζήτημα είχε θέσει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαριάκης. Οι εκπρόσωποι των κρατών-μελών της Ευρωζώνης στο EWG υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να ανοίξει ζήτημα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, τη στιγμή που η διαδικασία αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών είναι σε εξέλιξη

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.