Quantcast
Στον «πάγο» τα πρωτογενή πλεονάσματα - enikonomia.gr
share

Στον «πάγο» τα πρωτογενή πλεονάσματα

δημοσιεύτηκε:

Τη θέση της Κομισιόν ότι δεν θα πρέπει να ανοίξει αυτή τη στιγμή το θέμα μείωσης των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος για τα έτη 2019 και 2020, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση, μετέφερε χθες ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ο Επίτροπος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη.

Ζήτησε από την κυβέρνηση να μη μείνει με «σταυρωμένα χέρια» και να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή (έως τον Σεπτέμβριο) των προαπαιτούμενων μέτρων για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, καθώς και στη γρήγορη ολοκλήρωση (έως τις αρχές Νοεμβρίου) της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. Κάτι το οποίο θα επιτρέψει, σύμφωνα με την Καθημερινή, την ολοκλήρωση της συζήτησης για το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα έως τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα δήλωσε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων πλευρών οι συζητήσεις να καταλήξουν στη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Την ίδια στιγμή η Bundesbank προτείνει τη μετατροπή του ESM σε «ευρωπαϊκό ΔΝΤ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.