Quantcast
ΤΑΙΠΕΔ: Αναβάλλει τους διαγωνισμούς - enikonomia.gr
share

ΤΑΙΠΕΔ: Αναβάλλει τους διαγωνισμούς

δημοσιεύτηκε:

Aναβολές στους  διαγωνισμούς  για τις ιδιωτικοποιήσεις που επρόκειτο να ξεκινήσουν μέσα στο 2015, δίνει το ΤΑΙΠΕΔ.

Μεταθέτει  όλες τις ημερομηνίες των διαγωνισμών  για μετά τις εκλογές, χωρίς να γνωρίζει κανείς την τύχη τους,καθώς ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει το τέλος πολλών εξ αυτών.

Τελευταίο κρούσμα αφορά το διαγωνισμό παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στο Φάληρο και γειτονικής έκτασης 22 στρεμμάτων για 99 χρόνια, μαζί με το δικαίωμα διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του τουριστικού λιμένα Φαλήρου (Μαρίνα Αθηνών) για περίοδο 50 ετών. Στο διαγωνισμό δεν περιλαμβάνεται η εγκατάσταση του ΣΕΦ. Η αρχική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών ήταν η 30η ιανουαρίου, η οποία και μετατίθεται για τις 9 Μαρτίου.

Μεσα στο Μάρτιο προγραμματίζεται  και η κατάθεση προσφορών για το μεγάλο διαγωνισμό του λιμανιού του Πειραιά, την πώληση δηλαδή του 67% του ΟΛΠ, για να ακολουθήσει μετά εκείνος του ΟΛΘ (επίσης 67%). Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητικός τόσο για την πώληση του ΟΛΠ, όσο και για εκείνη του ΟΛΘ.
Οσο για το διαγωνισμό παραχώρησης του περιβάλλοντα χώρου του ΣΕΦ, αφορά συνολικά 344 στρέμματα. Πρόκειται για ακίνητο που προσφέρεται για χρήσεις αναψυχής σε συνδυασμό με περιορισμένες εμπορικές χρήσεις, με παράλληλη διατήρηση και αναβάθμιση ορισμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στο πακέτο εντάχθηκε η Μαρίνα Φαλήρου, συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων καθώς επίσης και η έκταση των 22 στρεμμάτων που είναι όμορη με το βορειοανατολικό άκρο του ΣΕΦ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.