Quantcast
Deloitte: Ρεκόρ στις πωλήσεις "κόκκινων"δανείων στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Deloitte: Ρεκόρ στις πωλήσεις “κόκκινων”δανείων στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Οι συμφωνίες για τα «κόκκινα» δάνεια στην Ευρώπη μέχρι στιγμής φέτος έχουν ήδη ξεπεράσει το σύνολο των συμφωνιών του 2015, κυρίως λόγω των προσπαθειών για εξυγίανση των ιταλικών τραπεζών, σύμφωνα με στοιχεία της Deloitte LLP.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα στοιχεία της Deloitte δείχνουν πως οι τράπεζες συμφώνησαν σε πώληση «κόκκινων» δανείων ύψους 112 δισ. ευρώ το πρώτο φετινό εξάμηνο, έναντι 104,3 δισ. δολαρίων για το σύνολο του 2015. Οι εκτιμήσεις της εταιρείας καλύπτουν τις ολοκληρωθείσες και τις εν εξελίξει πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων και μη βασικών περιουσιακών στοιχείων.

Στην Ιταλία οι πωλήσεις δανείων ανήλθαν σε 11,4 δισ. ευρώ το α’ εξάμηνο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται deals ύψους 40,6 δισ. ευρώ. Η ιταλική κυβέρνηση κάνει ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων που ανέρχονται σε περίπου 360 δισ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να δώσει πνοή στον δανεισμό και στην οικονομική ανάπτυξη.

Τα «κόκκινα» δάνεια της χώρας «εξακολουθούν να είναι τεράστια», ανέφερε η Deloitte. «Ωστόσο, η ιταλική κυβέρνηση έχει αυξήσει την εμπλοκή της στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων και έχει λάβει σημαντικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει ανοικτή στους επενδυτές χαρτοφυλακίων».

Στη Βρετανία, οι πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων ανήλθαν σε μόλις 900 εκατ. στερλίνες, έναντι των 39,9 δισ. στερλινών στο σύνολο του 2015, λόγω της αβεβαιότητας που προκάλεσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με την Deloitte. Ωστόσο, οι πωλήσεις ίσως αυξηθούν στο υπόλοιπο έτος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.