Quantcast
Στη Φρανκφούρτη η διοίκηση του ΤΧΣ - enikonomia.gr
share

Στη Φρανκφούρτη η διοίκηση του ΤΧΣ

δημοσιεύτηκε:

Στη Φρανκφούρτη μεταβαίνει η μεταβατική διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να συζητήσει, την προσεχή Δευτέρα, με τη διοίκηση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) τα ανοικτά θέματα της ανασύνθεσης των Διοικητικών Συμβουλίων στις εγχώριες τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση κλείστηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της μεταβατικής διοίκησης του ΤΧΣ, η οποία πάντως έχει πλήρεις εξουσίες και επομένως θα κληθεί να εγκρίνει και τα νέα μέλη που θα προτείνουν οι επιτροπές επιλογής των τραπεζών, εφόσον βέβαια πληρούν τα κριτήρια του νόμου και κριθούν κατάλληλα από τον SSM.

Σύμφωνα με πληροφορίες η θέση Μιχελή αποτυπώνει την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να πιέσει τους Θεσμούς είτε για να ανάψουν το πράσινο φως αλλαγών στο νόμο είτε για να αποδεχθούν διασταλτική ερμηνεία συγκεκριμένων διατάξεων όσον αφορά στα κριτήρια.

Στο πρόσφατο παρελθόν πάντως τόσο ο SSM όσο και οι Θεσμοί διαμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοσθεί και να αξιολογηθούν τυχόν τροποποιήσεις στη συνέχεια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.