Quantcast
Ο Γάλλος Ζάκ Λε Παπ επικεφαλής του υπερταμείου - enikonomia.gr
share

Ο Γάλλος Ζάκ Λε Παπ επικεφαλής του υπερταμείου

δημοσιεύτηκε:

Στον ορισμό του Γάλλου Jacques Le Pape, ως προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου, έχουν καταλήξει θεσμοί και κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Jacques Le Pape υπήρξε για τέσσερα χρόνια νούμερο 2 του γραφείου της Christine Lagarde όταν η σημερινή επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν υπουργός Οικονομικών, ενώ αμέσως μετά (το 2011) ανέλαβε την θέση του γ.γ. στο Γραφείο Ελέγχων του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών. Έχει θητεύσει ακόμη δίπλα στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Μεταφορών, ενώ το 1999 υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος της γαλλικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η πιο πρόσφατη θέση του Le Pape ήταν αυτή του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Air France-KLM, από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον περασμένο Ιούλιο.

Tο δεύτερο μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου, που, όπως ορίζει ο νόμος, θα προέρχεται από την ευρωπαϊκή πλευρά, θα είναι Ισπανός. Οι ανακοινώσεις ωστόσο καθυστερούν καθώς, σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι θεσμοί εκφράζουν ισχυρές επιφυλάξεις σχετικά με τους τρεις Έλληνες που προτείνει η ελληνική πλευρά για τη στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου.

Επισήμως, η καθυστέρηση οφείλεται στον έλεγχο των υποψηφίων από τις νομικές υπηρεσίες της Κομισιόν. Πηγές των θεσμών σχολιάζουν ότι οι Έλληνες υποψήφιοι δεν έχουν απορριφθεί επισήμως, αλλά οι Βρυξέλλες αμφισβητούν ευθέως και τα προσόντα τους και την ανεξαρτησία τους (φαίνεται να υπάρχει κώλυμα σύγκρουσης συμφερόντων για τουλάχιστον έναν από τους προτεινόμενους, που φέρεται να είναι σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα δημοσίευμα της Le Figaro αναφέρει ότι ο Ζακ Λε Παπ, έμπειρος τεχνοκράτης ο οποίος είχε διατελέσει στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ όταν η τελευταία ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, τέθηκε επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.