Quantcast
Υπ. Ναυτιλίας: Σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης υποψηφίων για την προεδρία της ΔΑΛ - enikonomia.gr
share

Υπ. Ναυτιλίας: Σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης υποψηφίων για την προεδρία της ΔΑΛ

δημοσιεύτηκε:

Στην διαδικασία της αξιολόγησης περισσότερων από 20 υποψηφίων για την προεδρία της Δημόσιας Αρχής Λιμένος (ΔΑΛ) -η συγκρότηση της οποίας γίνεται για πρώτη φορά- βρίσκεται το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΔΑΛ θα ανατεθούν όλες οι αρμοδιότητες δημοσίου συμφέροντος, που κατείχε έως τώρα ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά ΑΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Αρχής Λιμένος, το οποίο θα εποπτεύεται από τον υπουργό Ναυτιλίας και η θητεία του θα είναι διετής, θα αποτελείται από τον πρόεδρο της ΔΑΛ, έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που θα ορίζεται από τον οικείο υπουργό, τον διευθυντή της Διεύθυνσης Λιμενικής Πολιτικής με τον νόμιμο αναπληρωτή του και έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων στο υπουργείο Ναυτιλίας, που θα υποδεικνύεται από την αντιπροσωπευτικότερη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.

Στις συνεδριάσεις της ΔΑΛ δύνανται όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, να συμμετάσχουν ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ένας εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, δύο εκπρόσωποι του κάθε περιφερειακού γραφείου της ΔΑΛ και ένας εκπρόσωπος από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Οι θέσεις του προσωπικού της ΔΑΛ είναι 30 και κατανέμονται ως εξής: Πέντε θέσεις επιστημονικού προσωπικού και 25 θέσεις μόνιμου, με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Οι υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν στον ΟΛΠ ΑΕ και στον ΟΛΘ ΑΕ, μπορούν με αίτησή τους, που υποβάλλεται το αργότερο εντός ενός έτους από την ισχύ του εν λόγω νόμου, να μεταφέρονται ή να μετατάσσονται στη ΔΑΛ με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.