Quantcast
Η πρόταση της ΚΕΔΕ στον Κουρουμπλή για νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης των δήμων - enikonomia.gr
share

Η πρόταση της ΚΕΔΕ στον Κουρουμπλή για νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης των δήμων

δημοσιεύτηκε:

Συγκεκριμένη πρόταση για ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης το οποίο θα αντλεί οικονομικούς πόρους από το ποσό που δε θα απορροφηθεί για την χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και από το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ, κατέθεσε η ΚΕΔΕ, στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή.

Στην πρόταση που απέστειλε στον υπουργό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προβλέπεται η δυνατότητα να τύχουν χρηματοδότησης, τιμολογημένες ή μη δαπάνες λόγω αδυναμίας καταβολής του σχετικού ΦΠΑ – οφειλές των ΟΤΑ Α’ μέχρι 31/03/2016, οι οποίες δεν είχαν εγγραφεί στην σχετική ”Αναφορά” που αναρτάται στον Κόμβο δημοσίευσης (”portal”) Οικονομικών στοιχείων ΟΤΑ Α’ Βαθμού.

Η ίδια διαδικασία προτείνεται σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για ληξιπρόθεσμες οφειλές των δήμων για τις οποίες έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις μέχρι 31/03/2016, οφειλές όμως που ήταν αδύνατο να είχαν εγγραφεί στον Κόμβο δημοσίευσης (”portal”) Οικονομικών στοιχείων ΟΤΑ Α’ Βαθμού, διότι ήταν ανέφικτο να «κλείσει» ο προϋπολογισμός τους αλλά και για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που θα εκδοθούν μέχρι 31/12/2016.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.