Quantcast
Άγνωστος ο αριθμός των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που θα διαχειρίζεται το υπερταμείο - enikonomia.gr
share

Άγνωστος ο αριθμός των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που θα διαχειρίζεται το υπερταμείο

δημοσιεύτηκε:

Έγγραφη απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Κος Τρ.Αλεξιάδης σχετικά με το χαρτοφυλάκιο που διατηρεί η ΕΤΑΔ.

Αναλυτικά η έγγραφη απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών :

1. Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων που κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές για την βέλτιστη αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, δημιούργησε κι επικαιροποιεί διαρκώς το Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας (Μ.Α.Π.). Η προσπάθεια μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας εστιάζεται ώστε το ΜΑΠ να αποτελέσει ένα επίκαιρο μητρώο γεωγραφικό και περιγραφικό, με την διασύνδεση των βάσεων δεδομένων της δημόσιας περιουσίας όλων των υπουργείων προσαρμοσμένες στο σχήμα της βάσης δεδομένων του έργου «Ψηφιακές Υπηρεσίες Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων»(Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ).

2. Υλοποιήθηκε καινούρια καταγραφή των ακινήτων των Υπουργείων στις προδιαγραφές του έργου Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ. και βρίσκεται υπό εξέλιξη η παραμετροποίηση των ψηφιακών βάσεων και διαλειτουργικότητα για όσα Υπουργεία διαθέτουν πληροφοριακά συστήματα.

3. Υλοποιήθηκε η Ψηφιακή Υπηρεσία Δημοσίων Κτημάτων στο πλαίσιο του έργου Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ. έτσι ο χρήστης μπορεί να επικαιροποιήσει το μητρώο του μέσω της Ψηφιακής Υπηρεσίας Δημοσίων Κτημάτων.

4. Τα στοιχεία των ακινήτων μεταπτώθηκαν στο Μ.Α.Π όπως δόθηκαν από τα Υπουργεία κατά το διάστημα από 18/11/2013 – 01/03/2015 και βρίσκονται υπό επικαιροποίηση από τα Υπουργεία.

5. Στο πλαίσιο του έργου Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ είχε συμπεριληφθεί η μετάπτωση και διαλειτουργικότητα με το μητρώο που διατηρεί η ΕΤΑΔ.(Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου)

Η διαλειτουργικότητα αυτή αναπτύχτηκε με την μετάπτωση της βάσης δεδομένων(γεωχωρικής και περιγραφικής όπως μας είχε χορηγηθεί τον Ιούλιο του 2014) της ΕΤΑΔ στην βάση δεδομένων της δημόσιας περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών και κατά προέκταση στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας. Με την ολοκλήρωση της μετάπτωσης έχει περάσει ο κύριος όγκος των δεδομένων της ΕΤΑΔ, αλλά λόγω μη εφαρμογής της υπηρεσίας διαλειτουργικότητας, με την οποία πραγματοποιείται ο συγχρονισμός της βάσης δεδομένων (γεωχωρικών και αλφαριθμητικών δεδομένων) της Δημόσιας Περιουσίας με εκείνη της ΕΤΑΔ, δεν έχουμε επικαιροποιημένο στιγμιότυπο και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή δεδομένα από το ΜητρώοΑκίνητης Περιουσίας για το χαρτοφυλάκιο που διατηρεί η ΕΤΑΔ.

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/31482

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.