Quantcast
Στα 5,2 δισ. ευρώ το κόστος κατασκευής του Εast Med - enikonomia.gr
share

Στα 5,2 δισ. ευρώ το κόστος κατασκευής του Εast Med

δημοσιεύτηκε:

Στα 5,2 δισ. ευρώ εκτιμάται το κόστος κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού EastMed, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη, μέσω της Κύπρου, της Ελλάδος και της Ιταλίας.

Το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ, επικαλούμενος σχετική μελέτη, κάλεσε τις εμπλεκόμενες χώρες να στηρίξουν το σχέδιο, το οποίο «σε μεγάλο βαθμό είναι εφικτό και οικονομικά βιώσιμο».

Το εκτιμώμενο κόστος των 5,2 δισ. ευρώ είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Σημειώνεται ότι η παρουσίαση της μελέτης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από την IGI Ποσειδών, εταιρεία της ΔΕΠΑ και της ιταλικής Edison, που προωθεί το έργο.

«Η οικονομική ανάλυση ζήτησης και προσφοράς φυσικού αερίου δείχνει ότι το έργο, με τις αναμενόμενες τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είναι οικονομικά βιώσιμο και θα μπορούσε να ανταγωνιστεί στην αγορά φυσικού αερίου άλλες πηγές στην Ευρώπη» ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο, σε ανακοίνωσή του.

«Ο Επίτροπος Ενέργειας και οι ίδιες οι χώρες – Ιταλία,Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ – εξέφρασαν την στήριξή τους στο έργο και στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε η συνέχιση της προώθησής του» κατέληξε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.