Quantcast
Κορκίδης: Ελπίζουμε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ να στηρίξει την Ελλάδα για την ελάφρυνση του χρέους - enikonomia.gr
share

Κορκίδης: Ελπίζουμε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ να στηρίξει την Ελλάδα για την ελάφρυνση του χρέους

δημοσιεύτηκε:

Την ελπίδα ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ να κινηθεί στη λογική της ανάπτυξης τόσος της αμερικανικής οικονομίας όσο και του παγκόσμιο εμπορίου, αλλά και να στηρίξει την Ελλάδα ώστε να ξεπεράσει τη μακροχρόνια κρίση με την ελάφρυνση του χρέους, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης με αφορμή την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η προεκλογική μάχη στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε με νικητή έναν επιχειρηματία και όχι πολιτικό. Οι αμερικανοί πολίτες επέλεξαν 45ο πρόεδρο τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ με τη λογική αλλαγής οικονομικής πολιτικής και έχοντας το βλέμμα στραμμένο στα εσωτερικά τους προβλήματα με κύριο άξονα την συρρίκνωση της άλλοτε ισχυρής μεσαίας τάξης τους», σημείωσε ο κ. Κορκίδης και συμπλήρωσε:

«Η ομαλή διαδοχή εξουσίας είναι σημείο αναφοράς για την δημοκρατία στην αμερικανική ιστορία και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του νικητή, της ηττημένης και του απερχόμενου Προέδρου. Ευελπιστούμε, ότι ο νέος Πρόεδρος θα κινηθεί στη λογική της ανάπτυξης τόσο της αμερικάνικης οικονομίας όσο και του παγκόσμιου εμπορίου. Δεδομένων των καλών ελληνοαμερικανικών σχέσεων και της συνέχειας της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ας ευχηθούμε, λοιπόν, η νέα αυτή σελίδα στην ιστορία της Αμερικής να στηρίξει την Ελλάδα, ώστε να ξεπεράσει τη μακροχρόνια κρίση με την ελάφρυνση του χρέους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.