Quantcast
Στον εισαγγελέα η έκθεση του υπ. Εργασίας για τα χρέη της ΕΛΠΑ - enikonomia.gr
share

Στον εισαγγελέα η έκθεση του υπ. Εργασίας για τα χρέη της ΕΛΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Η αναταραχή και οι αντιδράσεις για το παραβατικό καθεστώς που επικρατεί στην ΕΛΠΑ συνεχίζονται. Εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν καταλάβει το λογιστήριο της ΕΛΠΑ διαμαρτυρόμενοι για την αθέτηση όλων των συμφωνιών για τα χρωστούμενα, που ανέρχονται στο ύψος των 10.000.000€.

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει εντοπίσει το εύρος της παραβατικότητας της ΕΛΠΑ που, εκτός από τα δυσθεώρητα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όχι μόνο δεν προχωρά σε οποιαδήποτε διαδικασία τακτοποίησης αλλά μετέρχεται μια σειρά πρακτικών οι οποίες δημιουργούν ενδείξεις διεύρυνσης της παραβατικότητας και της δολιότητας.

Για τους δύο αυτούς λόγους το Υπουργείο Εργασίας, με ειδική έκθεση παραπέμπει το θέμα στην Οικονομική Αστυνομία, στον Οικονομικό Εισαγγελέα και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, εξάντλησε όλα τα όρια υπομονής για να εξευρεθεί μια λύση συναίνεσης την οποία η «διοίκηση» κάθε φορά ναρκοθετούσε, από τώρα και στο εξής θα ομιλεί μόνο με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η δικαιοσύνη.


Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων της ΕΛΠΑ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.