Quantcast
Σε ιδιώτες η μισθοδοσία του ΙΚΑ - enikonomia.gr
share

Σε ιδιώτες η μισθοδοσία του ΙΚΑ

δημοσιεύτηκε:

Η προσωρινή διοίκηση του ΕΦΚΑ, αποφάσισε να μεταφέρει τη διαδικασία μισθοδοσίας του ΙΚΑ, που έως τώρα γινόταν με αξιοποίηση των εργαζομένων του Ιδρύματος και με χρήση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ), σε ιδιωτική εταιρεία.

Ειδικότερα,σύμφωνα με τo dikaiologitika οι εργαζόμενοι που είχαν αναλάβει τη συγκεκριμένη υποχρέωση, ενημερώθηκαν ότι το αντικείμενο εργασίας τους, ολοκληρώνεται με την μισθοδοσία του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Ακολούθως, απαλλάσσονται των συγκεκριμένων καθηκόντων τους και το έργο τους θα το αναλάβει η ιδιωτική εταιρεία 3π ΑΒΕΤΕ.

Ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις από συνδικαλιστικές παρατάξεις των εργαζομένων που σημειώνουν ότι «στα μουλωχτά» έγινε η συγκεκριμένη μεταφορά αρμοδιοτήτων. Σύμφωνα με τη ΔΑΚΕ ΙΚΑ η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί την αρχή της διαδικασίας «αποδόμησης των υπηρεσιών που σήμερα επιτελούν συνάδελφοί μας, καθώς αυτό θα γίνει στα πλαίσια μίας συνολικής συρρίκνωσης των δομών του ΕΦΚΑ».

Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνουν οι συνδικαλιστές του Ιδρύματος επιβεβαιώνονται οι πλέον βάσιμοι φόβοι τους για το πώς «θα προκύψει το λεγόμενο «πλεονάζον» προσωπικό που αναφέρει ο ιδρυτικός νόμος του ΕΦΚΑ, αλλά και του τι πρόκειται να συμβεί από δω και πέρα, στη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση της χώρας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.