Quantcast
Διοικητική κρίση στο ΤΑΙΠΕΔ - enikonomia.gr
share

Διοικητική κρίση στο ΤΑΙΠΕΔ

δημοσιεύτηκε:

Διοικητική κρίση έχει δημιουργηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, κατάσταση η οποία αργά χθες το απόγευμα κλιμακώθηκε με την άρνηση του ενός από τα τρία εναπομείναντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να συναινέσει στις αποφάσεις που δρομολογούν τα άλλα δύο.

Το ζήτημα οπως αναφέρει η Καθημερινή κοινοποιήθηκε ήδη στους δανειστές από τους δύο παρατηρητές του Εurogroup και της Κομισιόν που συμμετείχαν στη συνεδρίαση. Το θέμα κρίνεται μείζονος σημασίας, καθώς αναμένεται να χρειαστούν σημαντικές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου βραχυπρόθεσμα, όπως το κλείσιμο της συναλλαγής για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η παράταση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελευθέριος Βενιζέλος», η διαγωνιστική διαδικασία για την Εγνατία, την ΕΕΣΣΤΥ, τον ΟΛΘ κ.λπ.

Το όλο ζήτημα αποτελεί απότοκο της υπουργοποίησης του μέχρι πριν λίγες μέρες προέδρου Στέργιου Πιτσιόρλα αλλά και των καθυστερήσεων στη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ), του λεγόμενου υπερταμείου. Με την αποχώρηση Πιτσιόρλα το διοικητικό συμβούλιο έμεινε με τρία μέλη αντί των πέντε που προβλέπεται, καθώς ένα ακόμα μέλος είχε αποχωρήσει μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.