Quantcast
Ξανθός: Έρχονται 4.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία τον Φλεβάρη του 2017 - enikonomia.gr
share

Ξανθός: Έρχονται 4.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία τον Φλεβάρη του 2017

δημοσιεύτηκε:

«Η χώρα, πάρα τις Κασσάνδρες είναι υγειονομικά ασφαλής. Το δημόσιο σύστημα, όχι μόνο δεν κατέρρευσε, αλλά ξεπέρασε κάθε κίνδυνο». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τις νοσηλευτικές μονάδες της Πάτρας, καθώς και την μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Κατά τη διάρκεια πολύωρων συναντήσεων που είχε ο υπουργός με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ανακοίνωσε την απόφαση για πρόσληψη 4.000 ατόμων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Οι προσλήψεις αυτές σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό, θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2017, θα είναι 12μηνης διάρκειας, με πλήρη δικαιώματα ασφάλισης και περίθαλψης.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να γίνουν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, προσλήψεις νοσηλευτών, καθώς και παραϊατρικού προσωπικού.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του υπουργού Υγείας στην Πάτρα, ήταν το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Εκεί συναντήθηκε με την διοίκηση του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους, όπου για περίπου δύο ώρες συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, αλλά και τις λύσεις που δρομολογούνται. Αναφερόμενος στα οικονομικά της υγείας, ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι «η τάση συνεχούς υποχρηματοδότησης αντιστράφηκε» – και συμπλήρωσε: «Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό κατά 150 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι τον Οκτώβριο με ανακατανομή πόρων από άλλα υπουργεία και προσθέσαμε αλλά τόσα στον προϋπολογισμό του 2016».

Μετά την συνάντηση, ο Ανδρέας Ξανθός επισκέφθηκε το πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου, το οποίο ανακατασκευάζεται μετά τις ζημιές που υπέστη από τον σεισμό του 2008. Όπως διαπιστώθηκε, οι εργασίες ολοκληρώνονται – και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να παραδοθεί.

Στην συνέχεια, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου και εκεί είχε πολύωρη συνάντηση και συζήτηση με την διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Στην τοποθέτησή του, ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν οι παρεμβάσεις μας βελτιώνουν σταδιακά την κατάσταση του δημοσίου συστήματος υγείας», προσθέτοντας ταυτόχρονα, πως «από όσα άκουσα εδώ, κατάλαβα ότι αυτές παρεμβάσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση». Ακόμη, ανέφερε ότι «πρέπει να πείσουμε την κοινωνία που είναι ταλαιπωρημένη, ότι οι ελάχιστοι πόροι που υπάρχουν θα κατανεμηθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες».

Στην τοποθέτησή της, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου είπε ότι «είμαι εδώ από την πρώτη μέρα, και θέλω αυτό το νοσοκομείο να διατηρήσει το επίπεδο για το οποίο αγωνιστήκαμε και μοχθήσαμε για δεκαετίες».

Ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας, καθ. Γιάννης Τσολάκης, χαρακτήρισε το νοσηλευτικό ίδρυμα ως το αρτιότερο περιφερειακό νοσοκομείο στην Ελλάδα σε επίπεδο ειδικοτήτων, και ζήτησε να στηριχθεί με βελτίωση στους πόρους του και προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτών».

Στο μεταξύ, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, παρέδωσε υπόμνημα στον υπουργό Υγείας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «το δημόσιο σύστημα υγείας υποφέρει από το μνημονιακό καθεστώς, αφού οι περιορισμοί σε χρηματοδότηση και προσλήψεις έχουν φέρει το ΕΣΥ στα όρια της κατάρρευσης».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.