Quantcast
Συστήθηκε το ταμείο του Εξοικονομώ ΙΙ με κεφάλαια 68 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Συστήθηκε το ταμείο του Εξοικονομώ ΙΙ με κεφάλαια 68 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Με απόφαση του ΥΠΕΝ, συστήνεται ταμείο χαρτοφυλακίου για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ ΙΙ”, ως ανεξάρτητη χρηματοδοτική μονάδα στο πλαίσιο του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, σκοπός της σύστασης του Ταμείου Χαρτοφυλακίου είναι η στήριξη παρεμβάσεων που στοχεύουν στην ενεργειακή απόδοση και αναβάθμιση κατοικιών, στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην έξυπνη διαχείριση της ενέργειας κλπ ώστε να μειωθεί η κατανάλωση της πρωτογενούς ενέργειας.

Το Ταμείο δύναται να επενδύσει σε περισσότερα από ένα Χρηματοδοτικά Μέσα (ΧΜ), μέσω των οποίων θα παρέχονται στους τελικούς αποδέκτες δάνεια, εγγυήσεις, επιδοτήσεις επιτοκίου ή και άλλα συστήματα κινήτρων για την επίτευξη των στόχων του Ταμείου. Για την επιλογή των κατάλληλων Χρηματοδοτικών Μέσων, λαμβάνεται υπόψη η εκ των προτέρων αξιολόγηση που υλοποιήθηκε για το σκοπό αυτό και διασφαλίζεται η τήρηση των κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων και κατά περίπτωση ειδικότερα, η συμβατότητα με τα οριζόμενα στον Καν.651/2014 και τον Καν.1407/2013 περί ενισχύσεων ήσσονος σημασίας.

Για τη σύσταση του Ταμείου Χαρτοφυλακίου θα διατεθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς την Ε.Τ.Ε.ΑΝ Α.Ε., ως χρηματοδοτική συνεισφορά πόροι ύψους εξήντα οκτώ εκατομμυρίων (68.000.000,00) Ευρώ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.