Quantcast
Politico: Επιδέξια αλλά και... πονηρή κίνηση οι εξαγγελίες Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Politico: Επιδέξια αλλά και… πονηρή κίνηση οι εξαγγελίες Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Επιδέξια αλλά και πονηρή πολιτική κίνηση χαρακτηρίζει η ιστοσελίδα Politico τις «μονομερείς εξαγγελίες» του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε σχέση με το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

Όπως σημειώνεται, με αυτόν τον τρόπο ο Έλληνας πρωθυπουργός, του οποίου η δημοτικότητα έχει μειωθεί εξαιτίας της εφαρμογής των σκληρών μέτρων λιτότητας που απαιτούν οι πιστωτές, αναγκάζει τους οικονομικούς ρυθμιστές «να παίξουν τον ρόλο του σπαγγοραμένου».

Αναφορικά με το πώς αναμένεται να εξελιχθούν τα πράγματα, τονίζεται ότι σε αυτό το σημείο δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι αξιωματούχοι της Ε.Ε για να εμποδίσουν τη χορήγηση των επιδομάτων, τα οποία θα συμπεριληφθούν στις πληρωμές των συντάξεων του Ιανουαρίου.

Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι θεωρητικά το να μπουν χρήματα στις τσέπες του κόσμου σε μία περίοδο που τα έχουν ανάγκη και θα τα ξοδέψουν είναι ένας πολύ καλός τρόπος τόνωσης της οικονομίας. Οι Έλληνες αξιωματούχοι, ωστόσο, προστίθεται, θα πρέπει να περιμένουν περαιτέρω επιπλήξεις στο Eurogroup του Ιανουαρίου, ενώ η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, να περιορίσει περισσότερο τις πιθανότητες συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, με πιθανή συνέπεια βαρύτερη οικονομική πίεση για την Αθήνα μακροπρόθεσμα, παρά τη χαλάρωση της πολιτικής πίεσης βραχυπρόθεσμα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.