Quantcast
Πιτσιόρλας: Σημείο καμπής για την αλλαγή της ατζέντας η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας: Σημείο καμπής για την αλλαγή της ατζέντας η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης

δημοσιεύτηκε:

«Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι το σημείο καμπής που θα αλλάξει την ατζέντα», τονίζει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του Πιτσιόρλα στον ραδιοφωνικό διαδικτυακός σταθμό Amagi.

«Σήμερα είμαστε ακόμα στην άχαρη συζήτηση των δημοσιονομικών και των μέτρων. Κακά τα ψέματα, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση έχει ένα πολύ δύσκολο έργο. Το έζησε και ο κ. Σαμαράς. Αμέσως μετά θα μπούμε στη συζήτηση για το μοντέλο ανάπτυξης και εκεί θα κριθούν οι απόψεις όλων», προσέθεσε.

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση πολύ μεγάλων έργων, τα οποία θα φανούν επενδυτικά το 2017. «Θα είναι κρίσιμη χρονιά για αλλαγή κλίματος. Σε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους, τουρισμό. Παρά τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα, μπαίνουμε στο στάδιο υλοποίησης πολύ μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων», τόνισε.

Είπε, επίσης, ότι αξιολόγηση πρέπει να κλείσει «και να το θέλουν όλοι, και κυβέρνηση και αντιπολίτευση», επισημαίνοντας ότι ενόψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης αυξάνονται οι πιέσεις των δανειστών, «και αυτό πρέπει να αποκρουστεί από όλους» και σημειώνοντας ότι «δεν είναι καλό να επενδύει κανείς πολιτικά στο αδιέξοδο της χώρας».

Αναφερόμενος στις διαφορετικές εκτιμήσεις ανάμεσα στη γερμανική πλευρά και το ΔΝΤ σχετικά με τους όρους για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, σημείωσε ότι είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως χώρα ενωμένοι. «Αν αποτύχει η κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση θα αποτύχει η χώρα», είπε και προσέθεσε ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις «έχουν δεχθεί με το μαχαίρι στο λαιμό πλεονάσματα».

«Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες για να τα πετύχουμε γιατί το πρόγραμμα θέτει υπερβολικά σκληρούς όρους», είπε και σημείωσε ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. «Να κλείσει και να γυρίσουμε σελίδα. Ποια κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφασίσει σήμερα περαιτέρω μείωση συντάξεων; Ποια ελληνική κυβέρνηση δεν θα πάλευε για τις συλλογικές συμβάσεις, που ισχύουν παντού στην Ευρώπη πλην Ελλάδας», τόνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υφυπουργός Οικονομίας.

Τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο το ΔΣ του υπερταμείου

Ανακοίνωσε επίσης, ότι τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο το Διοικητικό Συμβούλιο του υπερταμείου, ενώ σε σχέση με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε πως «μετατρέπουν κάποιοι την επιθυμία σε πραγματικότητα» και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να ολοκληρώσει την τετραετία.

Τέλος, χαρακτήρισε τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους χαμηλοσυνταξιούχους ως «στοιχειώδη προσπάθεια ανακούφισης ταλαιπωρημένων οικογενειών και ανθρώπων από ένα πλεόνασμα που προέκυψε από τεράστιες θυσίες», με την οποία όλοι θα έπρεπε να συμφωνούμε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.