Quantcast
Ποιοι μπορούν να διενεργούν ενεργειακές επιθεωρήσεις - enikonomia.gr
share

Ποιοι μπορούν να διενεργούν ενεργειακές επιθεωρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Τροπολογία σχετικά με τα νομικά πρόσωπα που μπορούν να διενεργούν ενεργειακές επιθεωρήσεις κατατέθηκε από την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα, το οποίο έχει εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή.

Η τροπολογία αποσκοπεί στο να μπορούν να διενεργούν ενεργειακές επιθεωρήσεις όχι μόνο τα νομικά πρόσωπα των οποίων ένα μέλος ή εταίρος είναι ενεργειακός επιθεωρητής, αλλά και εκείνα τα νομικά πρόσωπα που απασχολούν ως υπαλλήλους ενεργειακούς επιθεωρητές.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, επιχειρείται η συμμόρφωση με τις συστάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ σχετικά με τα νομικά πρόσωπα που δύνανται να διενεργούν ενεργειακές επιθεωρήσεις.

Συγκεκριμένα με την παράγραφο 1, αντικαθίσταται η παράγραφος 4 του άρθρου 54 του ν. 4409/2016, ώστε στο ξεχωριστό Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών που τηρείται για τα νομικά πρόσωπα να μπορούν να εγγράφονται όλα τα νομικά πρόσωπα, των οποίων ένα τουλάχιστον μέλος ή εταίρος ή υπάλληλος με σύμβαση εργασίας είναι ενεργειακός επιθεωρητής.

Με την παράγραφο 2, αντικαθίσταται η παράγραφος 2 του άρθρου 55 του ν. 4409/2016, με σκοπό την τυπική προσαρμογή της διαδικασίας εγγραφής των νομικών προσώπων στο ειδικό Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών, σύμφωνα με την ανωτέρω τροποποίηση. Για την εγγραφή των νομικών προσώπων στο Μητρώο, θα απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα του Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών αντίγραφο του Καταστατικού του νομικού προσώπου, παράβολο 150 ευρώ του νομικού προσώπου το οποίο εισπράττεται από τις ΔΟΥ και αντίγραφα των συμβάσεων εργασίας, εφόσον υπάρχουν υπάλληλοι ενεργειακοί επιθεωρητές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.