Quantcast
Αναδρομικές μειώσεις των επικουρικών συντάξεων από το ΕΤΕΑ - enikonomia.gr
share

Αναδρομικές μειώσεις των επικουρικών συντάξεων από το ΕΤΕΑ

δημοσιεύτηκε:

Την αναδρομική μείωση των επικουρικών τους συντάξεων από την 1.1.2013 διαπίστωσαν οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΑΠΕΤΕ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας Ελλάδος) με την λήψη της σύνταξης Φεβρουαρίου.

Με καθυστέρηση η διοίκηση του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου των μισθωτών ΕΤΕΑ ανακοίνωσε ότι: «η πρόσθετη κράτηση του ν.4093/2012, που υπολογίστηκε στις συντάξεις Φεβρουαρίου 2015 σε συνταξιούχους του, οφείλεται σε αναδρομική εφαρμογή του νόμου στις συντάξεις που έχουν ήδη λάβει χωρίς την κράτηση αυτή και αφορούν σε διάστημα από 01.01.2013 μέχρι το μήνα της πρώτης πληρωμής της σύνταξής τους, ο οποίος διαφοροποιείται κατά περίπτωση συνταξιούχου».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη, επιβάλλονται περικοπές για ποσό σύνταξης (κύριας και επικουρικής) από 1.000 ευρώ και άνω, που κυμαίνεται από 5%-20%, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.

Παραδέχεται μάλιστα το ταμείο, ότι η κράτηση του ν.4093/2012 υπολογίζεται βάσει του συνόλου των συντάξεων που λαμβάνει κάθε συνταξιούχος, πρόβλεψη που λόγω δυσχέρειας υπολογισμού των, εφαρμόζεται κανονικά από 01.09.2014.

Το σύνολο της μείωσης καθώς και ο τρόπος παρακράτησης των αναδρομικών (αριθμός δόσεων) για κάθε συνταξιούχο, εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΑ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.