Quantcast
Συνεχίζονται οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών, παρά την κακοκαιρία - enikonomia.gr
share

Συνεχίζονται οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών, παρά την κακοκαιρία

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίσθηκαν μετ΄εμποδίων και με μικρούς ρυθμούς, λόγω καιρικών συνθηκών, οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων από αποθηκευμένα προϊόντα και λόγω διάθεσης των δημιουργηθέντων αποθεμάτων στις αγορές για τις γιορτές τών Χριστουγέννων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.

Επίσης συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων και αγγουριών, ενώ, όπως σημειώνεται, οι διαμορφούμενες τιμές είναι ικανοποιητικές.

Η εκδηλωθείσα κακοκαιρία σε όλες τις παραγωγικές περιοχές της χώρας αλλά και ο παγετός σε ορισμένες απ΄αυτές επέφεραν ζημιές το ύψος των οποίων θα εκτιμηθεί στις επόμενες ημέρες.

Από χθές (12/1) ξεκίνησε η συγκομιδή και εξαγωγή-εμπορία εσπεριδοειδών, κυρίως πορτοκαλιών και οι προοπτικές, εφόσον η παραγωγή δεν έχει μεγάλο ποσοστό ζημιάς, είναι θετικές καθώς υπάρχει βελτίωση της ζήτησης. Σημειώνεται όμως ότι “χρειάζεται να ενταθούν οι έλεγχοι για την πάταξη της συνεχιζόμενης διακίνησης ατυποποίητων προϊόντων αλλά και ακατάλληλων που δυσφημούν την φήμη των ελληνικών προϊόντων”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.