Quantcast
Διαμαρτυρία κατά της ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη στην Κέρκυρα - enikonomia.gr
share

Διαμαρτυρία κατά της ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη στην Κέρκυρα

δημοσιεύτηκε:

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από γνωστό ξενοδοχείο της Κέρκυρας μέλη του Συλλόγου «Ερημίτη Πλους Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων Βόρειου Στενού Κέρκυρας», με εκπροσώπους των φορέων του τόπου, καθώς και άλλων συλλόγων.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε με αφορμή την επίσκεψη εκπροσώπων της εταιρείας N.C.H. Capital που πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή του Ερημίτη μετά και την υπογραφή της μεταβίβασης του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας Α.Ε.», η οποία είχε συσταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, και σύμφωνα με αυτή παραχωρήθηκε μετά από διαγωνισμό, η έκταση των 490 στρεμμάτων στην περιοχή Ερημίτης, στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, στην εν λόγω εταιρεία.

«Δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμη το θέμα, εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και από την πλευρά τη δική μας, έχει ήδη κατατεθεί στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορά, στην οποία αναπτύσσονται οι παραβιάσεις της νομοθεσίας τη Ε.Ε. και των διεθνών συμβάσεων από τα έργα που στοχεύει να κάνει η πολυεθνική N.C.H.Capital, στην περιοχή», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου της περιοχής Δημήτρης Φατήρας.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της εταιρείας N.C.H. Capital, που βρέθηκε σήμερα στην Κέρκυρα κατά τη συνάντησή – ενημέρωση που είχε με τους δημοσιογράφους, ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η εταιρεία N.C.H. Capital που διαχειρίζεται συγκριμένα επενδυτικά ταμεία, έχει ήδη ξεκινήσει τις μελέτες σχεδιασμού της επένδυσης, ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει ανάλογη προσαρμογή σχεδιασμού με την απόφαση του ΣτΕ.

Συμφώνα πάντως με τους εκπροσώπους της εταιρείας η επένδυση φέρεται να ξεκινήσει να λαμβάνει σάρκα και οστά το 2020, ενώ το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 120.000.000 ευρώ. Στο σύνολο των 490 στρεμμάτων που έχει μεταβιβαστεί στην εν λόγω εταιρεία, το 93% παραμένει πράσινο, με μόνο7% δόμηση και ο σχεδιασμός θα ακολουθεί τον κερκυραϊκό ρυθμό με το παραδοσιακό αναλλοίωτο στοιχείο, ενώ μεταξύ άλλων, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, N.C.H. Capital, πρόκειται να αναβαθμιστεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής, να δημιουργηθεί σύστημα αφαλάτωσης, βιολογικού καθαρισμού και κατασκευή υποδομών αντιπυρικής προστασίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.