Quantcast
Πώς διαμορφώθηκαν οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο - enikonomia.gr
share

Πώς διαμορφώθηκαν οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Στα 132,112 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι συνολικές καταθέσεις στο τέλος Δεκεμβρίου, έναντι 136,410 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα ωστόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος, από τον Δεκέμβριο του 2016 στα στοιχεία των καταθέσεων δεν περιλαμβάνονται οι καταθέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οι οποίες αφορούν σε 2,9 δισ. ευρώ καταθέσεις της Γενικής Κυβέρνησης και 4,2 δισ. ευρώ καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα.

Αν συνυπολογιστούν οι καταθέσεις στο ΤΠΔ, τότε το συνολικό ύψος των καταθέσεων στο τέλος Δεκεμβρίου ανήλθε στα 139,212 δισ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση της τάξης των 2,8 δισ. ευρώ έναντι του Νοεμβρίου. Κατά κύριο λόγο, η αύξηση των καταθέσεων οφείλεται σε λόγους εποχικότητας.

Σε ότι αφορά τον ιδιωτικό τομέα, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων διαμορφώθηκαν στα 121,383 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Στα στοιχεία αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα 4,2 δισ. ευρώ καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα στο ΤΠΔ – τα οποία όπως προαναφέρθηκε δεν περιλαμβάνονται λόγω αναταξινόμησης – καθώς και οι καταθέσεις του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων ύψους 2,1 δισ. ευρώ, οι οποίες λόγω της αναταξινόμησης εμφανίζονται στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης και όχι στον τομέα ιδιωτών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.