Quantcast
Μοσκοβισί: Αθήνα και δανειστές δεν βρίσκονται μακριά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Αθήνα και δανειστές δεν βρίσκονται μακριά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι Αθήνα και δανειστές δεν βρίσκονται μακριά από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εξέφρασε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συζήτησης με εθνικούς βουλευτές και ευρωβουλευτές, με θέμα το ευρωπαϊκό εξάμηνο.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να φτάσει, με τις ελληνικές αρχές, το ταχύτερο δυνατό στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και πως επιθυμεί να λυθεί το θέμα του χρέους. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ελλάδα αποτελεί θέμα ανησυχίας για την Επιτροπή, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ. «Είμαστε υπέρ της ακεραιότητας της Ευρωζώνης», δήλωσε και τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν σφαιρικές λύσεις.
«Θέλουμε μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα με ανάπτυξη και απασχόληση» τόνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Μοσκοβισί.

Εξάλλου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επεσήμανε ότι η σύγκλιση των οικονομιών της Ευρωζώνης είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και την ώθησή της. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα απόκλισης οικονομιών και γι’ αυτό η Επιτροπή θέλησε να αντιμετωπίσει το θέμα των μακροοικονομικών ανισορροπιών. Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ισορροπίες, είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί, η Επιτροπή καλεί τις χώρες που έχουν το περιθώριο στα δημόσια οικονομικά τους, όπως π.χ. η Γερμανία και η Ολλανδία, να το χρησιμοποιήσουν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.