Quantcast
EET:Αξιολόγηση και χρέος οι προτεραιότητες για την οικονομία - enikonomia.gr
share

EET:Αξιολόγηση και χρέος οι προτεραιότητες για την οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Στην ταχύτατη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τη βιώσιμη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, εστίασε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), κατά τη διάρκεια της σημερινής της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Το προεδρείο της Ένωσης υποστήριξε ότι οι παραπάνω δύο εξελίξεις συνιστούν προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση των αβεβαιοτήτων και τη διαμόρφωση ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος.

Κατά τη συνάντηση, επισημάνθηκε επίσης, ότι η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη είναι η σημαντικότερη παράμετρος για την αποκατάσταση της ομαλότητας και την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της χώρας.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΤ έκανε ειδική μνεία και στην πορεία του τραπεζικού συστήματος, σημειώνοντας ότι οι συνθήκες ρευστότητας βελτιώνονται, οι καταθέσεις σταδιακά επιστρέφουν και το υπόλοιπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων σταθεροποιείται.

Τόνισε τέλος, ότι στην τρέχουσα συγκυρία η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα, είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να επιτευχθεί σταδιακά:

  • η επανεκκίνηση της επενδυτικής διαδικασίας
  • η προσέλκυση ξένων επενδύσεων
  • η αποκατάσταση ομαλών συνθηκών ρευστότητας
  • η επιστροφή της οικονομίας σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.